ManşetSpor

Türkiye, Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda finalde

0
Milli Takım, finaldeli rakibi Büyük Britanya ile grup aşamasında da karşı karşıya gelmiş ve karşılaşmadan üstün ayrılan taraf olmuştu

23. Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, yarı finalde karşılaştığı Almanya’yı 68-64 mağlup ederek finale yükseldi.

İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenen turnuvanın yarı finalinde, Türkiye ile Almanya karşılaştı. Ay-yıldızlılar, son ana kadar başa baş geçen maçı, 68-64 kazanarak finalde Büyük Britanya’nın rakibi oldu.

Milli Takım, finaldeli rakibi Büyük Britanya ile grup aşamasında da karşı karşıya gelmiş ve karşılaşmadan üstün ayrılan taraf olmuştu

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası hem erkekler hem kadınlar kategorisinde aynı anda düzenleniyor. Erkek basketbol milli takımımız finalde Büyük Britanya’nın rakibi olurken Kadın basketbol takımımız ise Salı günü (27 Haziran) Fransa’ya 54-43 mağlup olarak turnuvaya veda etmişti.

Büyük Britanya ise yarı finalde Hollanda’yı 72 – 55’lik skorla mağlup ederek finale yükseldi.

Almanya karşısında parkeden 68-64’lük galibiyetle ayrılan Ay-Yıldızlı erkeklerde Özgür Gürbulak 36 sayı, 6 ribaund ve 9 asistlik bir performans sergiledi. Almanya’da ise Thomas Böhme 25 sayı ve 7 asiste imza attı. Türkiye, finalde Büyük Britanya ile karşı karşıya gelecek.

Finaldeki rakibi ile daha önce grup maçları aşamasında da karşı karşıya gelen ay yıldızlılar B Grubu’ndaki 5. ve son maçında kendisi gibi namağlup Büyük Britanya ile karşılaşmış ve rakibini 71-60 yenerek çeyrek finale yükselmişti.

Türkiye, 30 Haziran Cuma günü Büyük Britanya ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Mücadele yerel saat ile 18:30’da, Türkiye saati ile ise 19:30’da başlayacak ve TRT Spor’dan canlı yayınlanacak.

Şampiyonada bugüne kadar gerçekleşen tüm maçları Ademi Tenerife Assosciacion Deportiva youtube kanalı üzerinden izleyebilirsiniz. Final maçı da aynı kanal üzerinden canlı olarak takip edilebilir.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.