DünyaManşet

Kıbrıs görüşmeleri Crans-Montana’da

0

İsviçre’nin Crans-Montana kentinde Kıbrıs konusunda çözüm bulmak hedefiyle yeni bir Konferans bugün İsviçre’nin Crans- Montana kentinde başladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, ilk resmi açıklamada “İsviçre görüşmeleri son fırsat değil, en iyi fırsat” diye konuştu.

Crans- Montana Konferansı olarak anılan toplantıya BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, Rum lideri Nikos Anastasiadis, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans,  Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ve TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılıyor.

Resmi heyetlerin dışında Crans – Montana görüşmelerini #UniteCyprusNow (Kıbrıs’ı hemen birleştir) isimli bir sivil toplum girşimi de yakından izliyor. Çok toplumlu bir oluşum olan #UniteCyprusNow son birbuçuk aydır Kıbrıs’ta Ledras/Akıncı bölgesinde gösteriler düzenleyerek yüzbine yakın kişiye sesini duyurdu.

Kıbrıs’ta mevcut durumun sürdürülemez olduğuna ve Crans- Montana Konferansının belki de son şans olduğunu vurgulayan grup 10 kişilik Türk ve Rum gönüllülerden oluşan bir ekiple İsviçre’de iki toplumun yetkililerini, garantörleri ve uluslararası medyayı etkilemeye çalışacak.

 

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.