ManşetSivil Toplum

YeşilSol’un yurtdışı temsilciliği Yeşil Ev Berlin açıldı

0

Türkiye’deki Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (YeşilSol) yurtdışı temsilciliği Berlin Yeşil Ev, 11 Haziran Pazar günü düzenlenen bir törenle Berlin-Wedding, Schwabstr. 28 adresinde açıldı.

Açılışı bir konuşma ile başlatan YeşilSol Parti Yurtdışı temsilcisi Rauf Uluç, bu projenin gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.. Açılışa İstanbul’dan gelen YeşilSol Parti Eşsözcüsü, Çevre Mühendisi Eylem Tuncaelli‘nin konuşmasından sonra söz sırası Almanya Yeşiller Partisi’nden Claudia Roth‘da idi.

Eylem Tuncaelli ve Claudia Roth

Claudia Roth konuşmasına, “Ben burada sizlere sadece Yeşiller Partisi adına değil, aynı zamanda Federal Parlamento Bundestag Başkan Vekili olarak hitap ediyorum” sözleriyle başladı. Claudia Roth’un Türkiye’de demokrasiyi, özgürlükleri ve barış içinde çağdaş yaşamı savunan herkesle olan dayanışmasını özellikle vurgulayan konuşması, 80 kadar davetlinin yoğun alkışlarıyla son buldu.

YeşilSol üyelerinin özenle hazırlamış olduğu zengin büfe, davetlilerden büyük övgü aldı. Konuklar geç saatlere kadar süren sohbetlerde, YeşilSol Parti üyelerinden YeşilSol düşünce, Türkiye’de demokrasi ve çevre konularında detaylı bilgi edinme şansı buldular.

Berlin Yeşil Ev, YeşilSol Parti’nin yurtdışı temsilciliği olarak 11 Haziran 2017 tarihi itibarı ile faaliyetlerine başlamış oldu.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.