Hayvan HaklarıManşet

Cinayet: Alanya’da 3 caretta caretta boğazı kesilerek öldürüldü!

0

Caretta caretta adıyla bilinen deniz kaplumbağalarının Alanya’daki yumurtlama alanlarından biri olan Demirtaş Plajı’nda son 15 günde 3 caretta caretta ölü bulundu. Caretta carettaların cesetlerinin fotoğraflarında boyunlarının kesildiği görülüyor.

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Demirtaş Beldesi’nde, caretta carettaların yumurtlama alanı olan Demirtaş Plajı’nda 15 gün içinde 3 caretta caretta cesedi bulundu. Caretta carettaların boyunlarında, kesici alet yarası olduğu görülüyor.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta carettaların öldürüldüğü plaj, Demirtaş Jandarma Karakolu’na 200 metre mesafede bulunuyor. Yeşil Gazete’ye bilgi veren yöre halkı, jandarma karakoluna başvurduklarını ancak konuyla ilgili herhangi bir inceleme yapılmadığını belirtti.

Kumsalın karşısındaki ağaçlık alanda Demirtaş Jandarma Karakolu bulunuyor

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve varlığını devam ettirdiği tüm dünya denizlerinde özel tedbirlerle korunan caretta carettalar, Alanya’da da çeşitli kumsallara yumurta bırakıyor. Temiz denizin kumsalına gece yumurta bırakan caretta carettalar, aynı zamanda temiz denizin de sembolü.

(Can Bursalı – Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.