ManşetTürkiye

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şube Başkanı’na ‘FETÖ’ gözaltısı

0

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç ‘FETÖ’ bağlantısı iddiasıyla, 22 avukatla birlikte gözaltına alındı.

2014 yılından bu yana Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye Şube Başkanı olarak görev yapan Taner Kılıç, İzmir’deki evinde gözaltına alındı. Önce evinde arama yapılan Kılıç, ardından da ofisine götürülerek burada ikinci bir arama daha gerçekleştirildi.

Uluslararası Af Örgütü, Taner Kılıç’ın gözaltına alınmasını “Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı darbe girişiminden bu yana uygulanan baskı kapsamında gözaltına alındı.” diyerek duyurdu.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, Taner Kılıç’ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Shetty, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de darbe girişimi sonrası uygulanan baskının bu kez de Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı’nı ağına alması, bu durumun ne kadar ileriye gittiğinin ve ne denli keyfi bir hale geldiğinin yeni bir kanıtı. Taner Kılıç, Türkiye yetkililerinin şu an çiğnemekte oldukları özgürlükleri savunmak konusunda uzun ve saygın bir geçmişe sahip.”

“Türkiye yetkililerine, uluslararası hukuk çerçevesinde tanınan ve ceza gerektiren suçlar hakkında inandırıcı deliller sunmadıkları takdirde Taner Kılıç ile diğer 22 avukatı derhal serbest bırakmaları ve haklarındaki tüm iddiaları düşürmeleri için çağrıda bulunuyoruz.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.