Doğa MücadelesiManşet

Silivri’de termik karşıtı buluşma: Trakya’da kömürlü termik santral yaptırmayacağız!

0

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin, 31 Mayıs-5 Haziran tarihlerini Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası ilan etmesi ile gerçekleştirilen etkinliklerden biri de termik santrallere karşı Silivri Çayırdere köy meydanında idi.

Çerkezköy ve Çayırdere arasına yapılacak kömürlü termik santrallere hayır demek için biraraya gelen Silivrililer İstanbuldan gelen Çevre Mühendislerinin de  katılımından sonra Çayırdereye doğru yola çıktılar. Önde Silivrili ve Çorlulu motorcular ve ardından otobüsler köy yollarından, kömürlü termik santralin çalışmaya başlamasıyla yok olacak ormanların ve tarım arazilerinin arasından, Alipaşa, Fener, Büyük Sinekli ve Küçük Sinekli köylerinden geçerek Çayırdereye vardılar.

Basın açıklamasına Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, dernek yöneticileri Ertuğrul Akçaoğlu, Ahmet Yücegök ve Eyüp Mar ile birlikte Silivri Motorsiklet Kulubü, Çorlu Motor Kulubü, KOS (Kuzey Ormanları Savunması), Tema Silivri Temsilciliği, Kırklarelinden DAYKO (Doğal Yaşamı Koruma Vakfı), Büyükçekmeceden Doğa Emanetçileri Çevre Eğitim Derneği Başkanı Utku Kızıltan ile Çatalca Çevre Derneği Başkanı Av. Necip Akbaş bu basın açıklamasına katılan sivil toplum kuruluşları ve temsilcileriydi. Ayrıca CHP Silivri İlçe başkanı ve partililer ile Vatan Partisi Silivri İlçe başkanı ve partililer de katıldı.

Köy meydanında Çayırderelilerle buluşmadan sonra Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kömürlü termik santralin yöreye ve bölgede yaşayanlara vereceği zararlar üzerine birer konuşma yaptı.. Ardından Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinin hazırlamış olduğu basın bildirisi okundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Silivrili ve Çorlulu motorcuların temsilcilerinin konuşmalarından sonra doğa savunucuları Çayırdereli köylülerle vedalaşarak köyden ayrıldı.

Köyden ayrıldıktan sonra Silivri Belediyesine ait TÜRAM Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezine gidildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, TURAM da yöre tarımının geliştirilmesi ve köylülerin daha yüksek gelir getirecek ürünler üretebilmeleri için yapılan çalışmaları anlattı.

Türamdan sonra tekrar Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesine dönüldü. Kısa bir moladan sonra Fotoğraf Sanatçısı Volkan Atılgan’ın Sinopta Nükleer Enerji Karşıtı fotoğraf sergisi ziyaret edildi.

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.