ManşetTürkiye

Mersin Barış Akademisyenleri’nden dayanışma çağrısı: Barış talebi yargılanamaz!

0

Mersin Barış Akademisyenleri, Mersin Üniversitesi’nden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenler; Yrd. Doç. Hakan Mertcan, Ar. Gör. Esin Gülsen, Yrd. Doç. Dr. Selim Çakmaklı ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener haklarında açılan davanın yarın görülecek karar duruşması için dayanışma çağrısı yaptı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Bildirisi’ne imza atan Mertcan, Gülsen, Çakmaklı ve Şener hakkında sosyal medya paylaşımlarından dava açmış, 2.5 yıldan 17.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istemişti.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın (8 Haziran) 11:30’da görülecek davada, dört akademisyen “terör örgütü propagandası yapmak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamalarıyla yargılanıyor.

Mersin Barış Akademisyenleri tarafından duruşma öncesi yapılan dayanışma çağrısı metni şu şekilde:

“11 Ocak 2016 tarihini takip eden süreçte 14 akademisyen sözleşmeleri yenilenmeyerek işsiz bırakıldı. 3 akademisyen de baskılar karşısında istifa etmek zorunda bırakıldı. Fakat bunlarla da yetinilmedi ve 29 Nisan 2017 tarihli ve 689 no’lu KHK ile Mersin Üniversitesi’nde tümü ilk imzacı grubunda olan 21 akademisyen kamu görevinden men edildi ve pasaportlarına el konuldu.

Ayrıca Mersin Üniversitesi rektörlüğü tüm imzacılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu ve imzacılarından dördü hakkında, tamamen ifade hürriyeti kapsamında yer alan facebook paylaşımlarından dolayı Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı çeşitli suçlardan soruşturma ve davalar açtı.

Tüm demokratik kamuoyunu Mersin Üniversitesi imzacısı bu dört arkadaşımız ile dayanışmaya, 8 Haziran’da Mersin Adliyesi’nde çağırıyoruz.”

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.