ManşetTarım-Gıda

Başbakan: Vatandaş istemiyorsa zorla yapacak halimiz yok; zeytin mi önemli kurulacak tesis mi?

0
Montenegro Adventures 2006 - CSTI

Başbakan ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, kamuoyunda ‘Zeytinlik Kanunu’ olarak bilinen ve zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasına olanak sağlayan yasa tasarısına ilişkin konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında bugün TBMM’de görüşülecek olan Zeytinlik Kanunu hakkında konutu. Yıldırım “Zeytin mi daha önemli, yapılacak tesis mi daha önemli, Türkiye’nin geleceği açısından. Bir kaşık suda fırtına koparmamak lazım. Muhalefetin derdi, üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.” ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım’ın konuyla ilgili sözleri şöyle:

“Zeytin kanunuyla ilgili bir düzenleme var. Maalesef daha düzenleme Meclis’te görüşülmeden yine muhalefet bir istismar alanı aramanın peşine düştü. Neymiş zeytin alanları yok edilecekmiş. Ben vatandaşlarıma gerçeği buradan anlatmak istiyorum. Geçtiğimiz 15 yıl içerisinde Veysel Hocam, zeytin ağacı sayısı yüz milyondan yüz yetmiş iki milyona çıktı mı? Çıktı. Zeytin tarihinden bugüne kadar yüz milyon zeytin ağacı varlığımız var, AK Parti iktidarında bu sayı yüz yetmiş iki milyona çıkmış. Peki zeytin üretiminde dünya ikincisi yapan Türkiye’yi kim, AK Parti. Getirilen düzenleme ne? Zeytin alanı olan yerlerde maalesef geçmişte birtakım yanlış uygulamalar, hukuksuz uygulamalarla sanayi tesisleri yapılmış. Ve dolayısıyla o zeytin alanları kullanılamaz hale gelmiş. Biz onunla ilgili düzeltme yaptık. İkincisi de sanayi bölgesindeki zeytin alanlarını üç kilometre yakınına kadar asla hiçbir tesis yapılmayacak. Ancak üç kilometre daha fazla mesafede yapılabilecek. Bu kurula gelecek, değerlendirme yapılacak.”

“Müspet bir karar çıkarsa bakanlığa gidecek. Kamu yararını sağlayan şeyleri yapmalıyız. Zeytin mi daha önemli, yapılacak tesis mi daha önemli Türkiye’nin geleceği açısından. Bir kaşık suda fırtına koparmamak lazım. Muhalefetin derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Vatandaş istemiyorsa, istemediğini zorla yapacak halimiz yok.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.