DünyaManşet

İngiltere’de cihatçı teröristlerin saldırısı; görgü tanıkları dehşet anlarını anlattı

0

İngiltere’nin başkenti Londra’da önceki gece bıçaklı 3 teröristin saldırısıyla sarsıldı. Saldırganlar önce beyaz bir minibüsle kalabalığın arasına daldı. Önlerine gelen insanı ezip geçti. Ardından araçtan inip, ellerindeki 20 santimetre uzunluğundaki bıçaklarla ortalığı kan gölüne çevirdiler. Saldırıyı radikal İslamcı terör örgütü IŞİD üstlendi.

Londra’da saldırganlar önce London Bridge’de bir aracı yayaların üzerine sürmüş, sonra köprünün güneyindeki bar ve restoranların bulunduğu Borough Market’ta bazı kişileri bıçaklamıştı.

Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 saldırganın da öldürüldüğünü açıklamıştı.

Görgü tanığı taksi şoförü Aksha Patel ise Sky News televizyonuna, müşterisi olan bir kadının daha fazla insanın ölmesini engellediğini anlattı.

Patel, müşterisi olan kadının, bir saldırganın Black and Blue isimli restoranının kapısından içeri girmesini engellemek için kendi gövdesini barikat olarak kullandığını söyledi.

Patel’in anlattığına göre, kadının birkaç saniye boyunca kapının önünde durması sayesinde restorandaki insanlar arka kapıdan kaçabildi. Patel, “İçeriye kötü insanların girmeye çalıştığını biliyordu. Kapıyı birkaç saniye tutabilmesi sayesinde sanıyorum 20 kişinin hayatını kurtardı” dedi.

Taksi şoförüne göre, saldırganlar daha sonra kapıyı zorla açtı fakat kadın da başına bir şey gelmeden onlardan kaçabildi.

Öte yandan Londra’daki saldırının görgü tanığı olan bir diğer taksi şoförü, LBC radyosuna saldırganları engellemek için onlardan birini taksisiyle ezmeye çalıştığını anlattı.

İsmini vermek istemeyen taksi şoförü, ellerinde av bıçakları olarak kişilerin insanları rastgele bıçakladığını görünce bir şeyler yapmak istediğini söyledi. Anlattığına göre, taksisini saldırganlardan birinin üzerine sürdü fakat saldırgan bunu fark edip ezilmekten kurtuldu.

Daha sonra saldırganların peşinden koşan polisleri fark eden taksi şoförü çevredeki insanlara oradan kaçmalarını söylemeye başladığını anlattı.

BBC’ye konuşan Alev Shellum isimli bir başka görgü tanığı ise, saldırı anına ilişkin şunları söyledi:

“Otuduğumuz bara bir kadın gelip yardım istedi. Boğazı ciddi şekilde kanıyordu, kesilmiş gibi görünüyordu. Kanı durduracak birilerini aradık, ardından bar kapandı. Barın önünde acil yardım görevlileri vardı, bir kişiye kalp masajı yapıyorlardı. Silahlı polisler eşliğinde bizi bölgeden çıkarıp koşarak uzaklaştırdılar.”

Boğazı kesilen kadına dair, Gerard Vowis isimli bir görgü tanığı da, “O sırada bir barda şampiyonlar ligi maçını izliyordum. Bir kadının üç kişi tarafından bıçaklandığını gördüm. Saldırganları durdurabilmek için onlara sandalye, bardak ve şişe fırlattım. Bana doğru gelip bıçaklamak istediler. Herkesi bıçaklıyorlardı” dedi.

(BBC Türkçe, Milliyet, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.