LGBTİ+Manşet

Adı çocuk tecavüzüyle anılan Ensar Vakfı ve benzeri yapılar Onur Yürüyüşü’nü ‘ahlaksız’ ilân etti!

0

Mersin Onur Haftası Komisyonu’nun çağrısıyla 5-11 Haziran arasında gerçekleştirilecek olan 3. Mersin Onur Haftası-Yürüyüşü, adı çocuk tecavüzüyle anılan Ensar Vakfı gibi yapılar tarafından hedef gösterildi.

İlk olarak Milat gazetesinde daha sonra ise İslami analiz adlı internet gazetesinde yayımlanan haberlerde Onur Yürüyüşü hedef gösterildi. Milat gazetesi nefret söylemleriyle dolu haberinde “LGBT’li sapıklardan Ramazan günü büyük skandal! Her karışı kanla sulanan bu toprakların kutsal bayrağını kendilerini temsil eden paçavrayla aynı yere astılar” ifadelerini kullandı.

Sendika.Org’da yer alan habere göre, Milat gazetesinde ve İslami Analiz adlı haber sitesinde yayımlanan haberin ardından adı kamuoyunda Karaman’daki yurtlarında görev yapan bir öğretmenin çocuklara tecavüz etmesiyle duyulan Ensar Vakfı, etkinliğin yapılacağı mekanları ve oteli hedef alan toplu mesajları üyelerine gönderdiği tespit edildi. Ensar Vakfı’nın yanı sıra, Türkiye Gençlik Vakfı, İHH, Beyza Piliç, MÜSİAD, AGD, Memur Sen, Cihannuma Derneği de etkinliğin yapılacağı mekanları ve oteli hedef alan toplu mesajları üyelerine gönderdiği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mersin Onur Haftası Komisyonu, “Kimsenin LGBTİ+ bireyleri ne tehdit etmeye, ne de onurlarına dil uzatmaya hakkı olamaz” diyerek 5 Haziran’da suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Mersin Onur Haftası Komisyonu, insan hakları savunucularını suç duyurusunun ardından Mersin Eğitim Sen Şubesi’nde saat 12.00’da gerçekleşecek basın toplantısına dayanışmaya çağırdı.

Mersin 7 Renk LGBTİ’nin yaptığı açıklamanın tamamı ise şöyle:

“3. Mersin Onur Haftası öncesinde gerici-faşist gruplar yaptıkları çağrılar ile bizi “onursuz, ahlaksız” ilan ederek yapılacak söylüyoruz. Kimsenin LGBTİ+ bireyleri ne tehdit etmeye, ne de onurlarına dil uzatmaya hakkı olamaz.

“Onur Haftası’na ve LGBTİ+’lara yönelik tehdit ve saldırı çağrıları, insan haklarının temel ilkelerini çiğneyerek ifade ve örgütlenme özgürlüğümüzü ihlali ediyor. Gerçekleştirilen hakaretlerle açıkça nefret ve ayrımcılık suçu işlenmektedir. Bu tehditler karşısında yetkililere düşen biz LGBTİ+ bireyler için adaleti ve güvenliği sağlamaktır.

“İnsan haklarına saygılı tutum alarak, barışçıl ve güven içinde bir Onur Haftası’nı gerçekleştirmemizi sağlaması gerekmektedir.

“Hatırlatmak isteriz ki, bize yapılan tüm haksızlıklar, baskılar ve nefret söylemleri onurumuzu savunmaktan alıkoymayacaktır. Biz bugüne kadar olduğu gibi hep var olacak, varoluşumuzu hep haykıracak ve varoluşumuzdan hep onur duyacağız.

“Yapılan tehditlere ve nefret söylemlerine karşı hakkımızı savunacağız ve gerekli hukuki süreci başlatacağız.

“Yapacağımız suç duyurusunun ardından 5 Haziran Pazartesi günü Mersin Eğitim Sen şubesinde saat 12.00’da konuyla ilgili basın toplantısı gerçekleştireceğiz. Tüm insan hakları savunucularını dayanışmaya bekliyoruz.

Şehirlerin kuytularında değil her yerindeyiz ‘Alışın, Burdayız!”

(Sendika.org)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.