Haber HattıManşetSivil Toplum

Adatepe Taşmektep 2017 yaz seminerleri programı belirlendi

0

Çanakkale’nin Küçükkuyu ilçesindeki Adatepe köyünde 1999 yılından bu yana devam eden Adatepe Taşmektep seminer ve atölyeleri 2017 yaz programı belli oldu.

Adatepe Taşmektep seminer ve atölyeleri, Adatepe Köyü’nde 1999 yılından bu yana düzenleniyor. Seminer ve atölyeler Kazdağları’nın eteklerindeki tarihi Adatepe köyünün terk edilmiş ilkokul binasında yapılıyor.

Adatepe doğal ve tarihi sit alanı içinde bir köy. Köylülerin geçim kaynağı zeytincilik ve hayvancılık. Korumaya alınmış taş evleri ve anıtsal çınarların gölgelediği meydanıyla sonyıllarda köy yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Köyde azalan nüfus nedeniyle terk edilen eski ilkokul binasını restore ederek 17 senedir Taşmektep seminerlerini düzenleyen ekipten Zerrin İren Boynudelik, gösterilen ilgiden memnun. Katılımcılarla birlikte bilgi ürettiklerini, beraber öğrendiklerini söylüyor. Seminer dışı saatlerde isteyenler köylülerle çınaraltındaki kahvelerde vakitgeçiriyor, isteyenler denize gidiyor veya doğa yürüyüşlerine çıkıyor. Akşam yemekleri ise genellikle köydeki yerel lokantalardan birinde beraber yeniyor. Her yaştan katılımcılar çoğunlukla büyük şehirlerden gelerek başka türlü bir tatil deneyimliyorlar.

Adatepe Taş Mektep bilginin olabilecek en demokratik biçimde değişimi için bir olanak yaratırken yeni deneyimler ve dostluklar için de bir alternatif oluşturmayı hedefliyor.

2017 Yaz Programı 9-11 Haziran tarihlerinde Vedat Ozan tarafından verilecek Kokunun Kültürel Tarihi atölyesi ile başlıyor. Aynı tarihlerde Cemile Tuna’nın sunacağı atölye başlığı ise El Baskısı (Yazma) atölyesi. 6-9 Temmuz tarihlerinde Adatepe Taş Mektep’e konuk olacak Tanıl Bora’nın atölyesi ise Türkiye’nin Siyasal Zihniyet Dünyası. 1 Ekim’e kadar devam edecek Adatepe Taş Mektep seminer ve atölyelerine dair tüm programa ise buradan ulaşabilirsiniz.

Adatepe Taş Mektep’in 2017 programının öne çıkan başlıklarına ve diğer tüm detay bilgiye Adatepe Taş Mektep’in web adresi www.tasmektep.com üzerinden erişim mümkün.

 

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.