Haber HattıManşetSivil Toplum

Anadolu Jam 2017’ye başvurular açıldı: Jam’in bu seneki durağı Mardin!

0

Bu sene 7.si düzenlenecek Anadolu Jam, ya da kısa tarifi ile “Yaşamı dönüştürenler için bir buluşma”, 23-30 Ağustos tarihleri arasında, Her yerde Sanat Derneği (Sirkhane), Mardin’de gerçekleşecek.

Başvurular için son tarih ise 01 Temmuz 2017. Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Anadolu Jam, 2011 yılından beri, Türkiye’nin her köşesinden, sosyal, ekolojik, ekonomik değişim için bireysel dönüşüme niyeti olan bireyleri bir araya getiriyor. Buluşmada katılımcılarla birlikte, günlük hayatın telaşesinden sıyrılıp, yavaşlayarak; katılımcılara kalpten konuşma, can kulağıyla dinleme, kendileriyle ve ilişkilerinde yeni bir iletişim yolu deneyimleme ve hayalini kurdukları dünyayı bir topluluk içinde paylaşma alanı açılıyor.

Jam nedir?

Anadolu Jam 2016, 18-25 Haziran tarihlerinde Bayramiç Yeniköy’de gerçekleşmişti

Jam, Anadolu Jam web sitesinde şu şekilde tanımlanıyor:

Bu soruyu yanıtlamak çok kolay olmasa da Jam’in belirlenen bir amaca ulaşmak için düzenlenen bir konferans, seminer, atöyle ya da tipik bir toplantı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Değişim ve dönüşümün üç farklı seviyede geliştiği bir ortam: kişisel (içsel), topluluk (ilişkisel) ve sistemik (bütünsel). “Jam” ismi, caz müzisyenlerinin bir araya gelip doğaçlama müzik yapmalarından esinlenilerek kullanılıyor.

Yaşam yolunuzla ilgili aklınıza gelip de yanıtlamadığınız, ya da henüz aklınıza gelmemiş soru ve buluşları, aklınızla derinlemesine düşündüğünüz değil, kalbinizle deneyimlediğiniz bir alan Jam. Katılımın esas olduğu Jam, her bir katılımcı için farklı şeyler ifade ediyor, çünkü Jam katılımcıların kişilikleri ve varlıklarıyla Jam oluyor, anlam buluyor.

 

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.