ManşetMedya-İnternet

AİHM’den Deniz Yücel’in avukatına yanıt: Başvuru en kısa sürede incelenecek

0

Türkiye’deki gözaltı ve tutukluluk süresi 100 günü aşan Die Welt muhabiri Deniz Yücel için AİHM’e yapılan başvurunun en kısa sürede inceleneceği tebliğ edildi.

Türkiye’de tutuklu Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yapılan başvurunun en kısa sürede değerlendirileceği bildirildi.

Die Welt gazetesinin haberine göre, AİHM’den, gazetecinin avukatı Veysel Ok’a gönderilen belgede, Yücel adına yapılan şikayet başvurusunun, “en kısa sürede inceleneceği” iletildi. Belgede, “Yücel’in şikayetinin esas itibarıyla öncelikli olarak değerlendirilen şikâyetler kapsamında olduğu” belirtildi.

Türkiye’de 14 Şubat’ta kendi isteğiyle ifade vermek üzere gittiği emniyette gözaltına alınan ve 27 Şubat’ta tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Yücel’in avukatları tutukluluk haline itiraz etmişti.

Gazeteci Yücel, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın özel e-posta adresinin hacklenmesine dair haberiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Yücel’e; ifadesi alınırken, Güneydoğu’ya yönelik haberleri ve Cemil Bayık ile yaptığı röportaja ilişkin sorular yöneltilmişti. Aynı soruşturma kapsamında gazeteciler Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanaat da tutuklu bulunuyor.

Erdoğan: Deniz Yücel ajan ve terörist

Almanya’da Federal Hükümet, Türk ve Alman vatandaşı olan gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılması için çaba gösteriyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Perşembe günü Brüksel’deki NATO liderler zirvesinde görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, “Türkiye’de tutuklu bulunan Alman vatandaşlarına hukuk devleti ilkelerine uygun muamelede bulunulmasını” ve özellikle de gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını talep ettiği bildirildi.

Erdoğan, konuya ilişkin son açıklamasında, Yücel’in “ajan ve terörist” olduğunu savunarak, iade edilmeyeceğini belirtmişti.

 

(Deutsche Welle Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.