DünyaManşet

İngiltere’deki bombalı saldırıda yaralılara yardıma koşan evsiz genç olay anını anlattı

0

İngiltere’nin Manchester kentinde, 22 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda, konser salonunda bulunanlara yardım eden Stephen Jones adlı evsiz, yaşananları anlattı.

İngiltere’nin Manchester kentinde ABD’li pop şarkıcısı Ariana Grande’nin konser verdiği salona 23 yaşındaki Selman Abedi adlı canlı bombanın düzenlediği saldırıda 22 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı.

IŞİD’in üstlendiği saldırının ardından, konser salonundakilere yardım eden Stephen Jones adlı evsiz, yaşananları anlattı. Jones, “Neden geri döndünüz? sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Ben insanım. Onlar insan. Yapmak zorundaydım, yardım etmek zorundaydım. Öylece uzaklaşıp, çocukları o şekilde bırakıp yardım etmeseydim kendimle yaşayamazdım.”

Jones, olay anını şöyle anlattı:

“Arena’nın yanında, oturduğum yerde rüzgarı hissedebilirdiniz. Çok sert bir rüzgar vurmuş gibiydi. Herkes çığlık atıyordu, sonra herkes koşmaya başladı. Ben ve benim arkadaşım da kalkıp koşmaya başladık. Ne olduğunu anlayınca geri döndük. Tüm kadınlar ve çocuklar kan içinde dışarı çıkıyorlardı. Koşarak üst kata çıktık, içeriye girdik. Sadece yerde yatan insanlar vardı.

-Yani geri döndünüz? Niye döndünüz?

Niye? Sadece içgüdü değil mi? Ben insanım. Onlar insan. Pek çok evsiz insan orada kalıp yardım etti. Yaptığımız buydu. Tabii ki çocukları öyle kan içinde görünce… Kollarına batan çivileri sökmek zorunda kaldık, bir küçük kızın suratında vardı. Onlar çocuklardı, çok fazla çocuk vardı ve üzerlerinde kan vardı, ağlıyorlardı ve çığlık atıyorlardı. Yapmak zorundaydım, yardım etmek zorundaydım. Öylece uzaklaşıp, çocukları o şekilde bırakıp yardım etmeseydim kendimle yaşayamazdım.

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.