ManşetTürkiye

Yüksel Caddesi’nde gözaltıları protesto edenler de gözaltında

0

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevinin 75. gününde gözaltına alınmasının ardından onlara destek için İnsan Hakları Anıtı önünde buluşanlara polis ikinci kez müdahale etti, anıtın çevresi de kapatıldı.

Ankara, Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için bir araya gelen gruba polis dün (22 Mayıs) öğleden sonra da saldırdı.

75 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın kaldıkları eve, özel harekat polisleri tarafından dün sabaha karşı 01.00 civarında baskın düzenlendi.

Avukat Selçuk Kozağaçlı, Gülmen ve Özakça’nın bugün (23 Mayıs) savcılığa götürüleceğini açıkladı.

Özakça’nın eşi ve annesi de açlık grevinde

Onların gözaltına alınmasını protesto için anıt önünde toplananlara sabah da müdahale edilmiş, yedi kişi gözaltına alınmıştı.

İlk saldırının ardından Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ve annesi Sultan Özakça da açlık grevine girdiklerini açıkladı.

Vekiller oturma eylemine başladı

Bugün öğleden sonra polis, anıt önünde bir araya gelenlere ikinci saldırısını gerçekleştirdi.

Sokağa gaz bombaları atılırken, aralarında Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ve annesi Sultan Özakça ile yine kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen Acun Karadağ ve Veli Saçılık ile Seyri Sokak muhabiri Oktay İnce’nin de olduğu en az sekiz kişi gözaltına alındı.

Oturma eylemine polis saldırısı olmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Mustafa Balbay, Veli Ağbaba ve Ali Haydar Hakverdi anıtın yanında oturma eylemine başladı.

Sendika.org’un haberine göre, polis gözaltı aracının içine de gaz kapsülü attı, aracın içindekilerin nefes almakta zorlandı, Esra Özakça baygınlık geçirdi.

Anıta çiçek bırakmak isteyen bir kadın ile Halkevleri üyesi Tayfun Yıldırım da gözaltına alındı.

Çevik Kuvvet polisi anıtın çevresini sardı, sokağa giriş çıkışlar kapatıldı.

 

Fotoğraflar: Veli Ağbaba, dokuz8haber.

(Bianet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.