Hayvan HaklarıManşet

Avlamaya çalıştığı filin altında kalıp öldü

0

Zimbabwe’de, Güney Afrikalı Avcı Theunis Botha, avlamaya çalıştığı filin üzerine düşmesiyle öldü.

Zimbabwe’de safaride olan Güney Afrikalı avcı 51 yaşındaki Theunis Botha, filin üzerine düşmesiyle öldü. Botha’nın kayıp arkadaşının timsahlar tarafından yenildiği de birkaç hafta önce ortaya çıkmıştı.

Botha’nın Cuma günü Gwai, Zimbabwe’de bir grup avcıyla birlikte safariye katıldığı ve olayın bu sırada gerçekleştiği belirtildi.

Network24’ün haberinde 3 dişi filin grubun arasına daldığı ve Botha’nın fillere ateş ettiği belirtildi. Dördüncü bir filin ise diğer taraftan gelerek Botha’yı gövdesinden yakaladığı aktarıldı.

Filin, avcıyı havaya kaldırdığı sırada başka bir avcı tarafından vuruldu ve filin Botha’nın üzerine düştüğü belirtildi.

51 yaşındaki Theunis Botha, zengin ABD’lilere geleneksel Avrupa tarzı av deneyimi vadeden bir safari şirketinin sahibiydi.

Botha aynı zamanda geçtiğimiz ay yine Zimbabwe’deki bir av gezisi sırasında öldürülen Güney Afrikalı Scott van Zyl’in de yakın arkadaşıydı. 7 Nisan’da kaybolan Scott van Zyl’in timsahlar tarafından yenildiği ortaya çıkmıştı. Avcının sırt çantası Limpopo nehri kıyısında bulunmuştu. Öldürülen 2 timsahın midesinden alınan DNA örnekleri, Van Zyl’in bu timsahlarca yendiğini doğrulamıştı.

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.