DünyaManşet

‘Dalın diyor, dalın diyor’: Erdoğan’ın korumalarının saldırısının ses analizi yapıldı

0

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın korumalarının ABD ziyareti sırasında, Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi yapan topluluğa saldırısının ses analizi yapıldı.

Profesyonel ses editörü Salih Ferad’ın VOA’nın çektiği video üzerinde gürültü azaltma ve ses artırma teknikleriyle The Daily Caller için yaptığı ses analizinde Erdoğan’ın korumalarına ait olduğu düşünülen bir ses, aşağıdaki videonun 26. saniyesinde, “gel gel gel” ve “dalın diyor dalın diyor dalın diyor” şeklinde tespit edildi.

Erdoğan’ın kendisini döviz ve sloganlarla protesto eden topluluğa saldıran korumaları izlediği ve içinde bulunduğu arabaya eğilen bir korumanın diğer korumaları saldırı esnasında yönlendirdiği de videoda açıkça görülebiliyor.

Amerikan Senatosu’ndan Erdoğan’a mektup

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazdı. Amerikan Senatosu’nun Erdoğan’a gönderdiği mektupta Erdoğan’ın koruma ekibi eleştirildi.

Mektupta, “16 Mayıs 2017’de güvenlik ekibinizin üyeleri polis hattını kırarak ve Büyükelçi Kılıç’ın konutunun dışındaki az sayıdaki bir grup protestocuya şiddetli bir şekilde saldırdı, en az 9 kişiyi yaraladı. Bu saldırı, ilk değildi. Geçen yıl sizin bazı destekçileriniz ve güvenlik ekibi üyeleriniz şiddet kullanarak Brookings Enstitüsü’nde protestocular ve medya mensuplarıyla çatıştı” ifadeleri yer aldı.


Büyükelçi ABD Dışişleri’ne çağırıldı

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın Salı günü Büyükelçilik Konutu önünde yaşanan olayların ardından Çarşamba günü Dışişleri’ne çağrıldığını söyledi.

(Amerika’nın Sesi, BBC Türkçe, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.