LGBTİ+Manşet

Kıbrıs’ın Onur Yürüyüşü halkları da buluşturdu: Hade gene sokaktayık, burdayık!

0

Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü dolayısıyla haftasonu Lefkoşa’da Onur Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe, Kıbrıslı Rum aktivistler de destek verdi.

“Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlere yönelik fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddete karşı eylem günü” olarak kabul edilen 17 Mayıs Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü dolayısıyla geleneksel “Onur Yürüyüşü” Kıbrıs’ta Cumartesi günü (13 Mayıs) yapıldı. Onur Yürüyüşü sırasında Lefkoşa Dereboyu, gökkuşağı renklerine boyandı.

İki toplumlu Onur Yürüyüşü, Dereboyu Suitex önünden başladı ve Lefkeliler Hanı’nda son buldu. “Hade gene sokaktayık, burdayık!” sloganıyla düzenlenen yürüyüşün ardından Lefkeliler Hanı’nda “After Party” düzenlendi.

Kuir Kıbrıs Derneği (Queer Cyprus Association) facebook sayfalarından gerçekleştirdiği, “Hade gene rengimizi, çeşitliliğimizi ve mücadelemizi sokağa taşıyalım!” çağrısı ile her iki kesimden birçok kişiyi Kıbrıs’ın başkentinde buluşturdu.

Kendi hak ve özgürlüklerine dikkat çekmek, birlikte çalışmanın ve mücadele etmenin önemini vurgulamak adına gerçekleştirilen etkinlikler kapsamındaki yürüyüşte sloganlar atıldı, pankartlar taşındı.

Yürüyüş esnasında kafelerde oturanların, yürüyüşü fotoğrafladı, bazı araçlar ise yürüyüşe korna çalarak destek verdi.

 

(Kıbrıs Gazetesi)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.