ManşetYerel

AVM’ye giden yol 2200 yıllık antik kentin üzerinden geçecek!

0

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 5M Migros’a yeni bir giriş açmak için hazırladığı yol projesi, Olbia-Attalia antik kentlerinin üstünden geçecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki 5M Migros Alışveriş Merkezi’ne yeni bir giriş açmak için yol projesi hazırladı. Kuruluş tarihi M.Ö. 200 yılına dayanan antik kentin üzerinden geçmesi planlanan yol için, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, çevresel ve güvenlik tedbirlerinin azami ölçüde alınması şartıyla projeye onay verdi.

Antalya Körfez gazetesinde yer alan habere göre Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na yazdığı 15 Aralık 2016 tarihli yazısında, şehrin önemli çekim noktalarından biri olan 5M Migros AVM’ye giriş ve çıkışlarının söz konusu bulvar üzerinden sağlanmasının kavşaktaki trafik yükünü artırarak, sinyalizasyon sistemindeki fazla sürelerinin uzamasına neden olduğu belirtildi.

Bu kapsamda, Büyükşehir’in Atatürk Bulvarı ile Dumlupınar kesişiminde yer alan 5M Migros’a Dumlupınar Bulvarı üzerinden giriş-çıkışların sağlanması ile ilgili bir projesi olduğunu aktarıldı. Söz konusu projenin bir bölümünün birinci derece doğal sit alanında kalması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan görüş istedi. 30 Mart’ta görüş yazısı yazan komisyon, yol yapım istediğine şartlı ‘onay’ verdi.

(Antalya Körfez, BirGün, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.