Doğa MücadelesiManşet

“Çevreci çiftin öldürülmesiyle ilgili, yapımına karşı çıktıkları mermer ocağının sahibinden şüpheleniliyor”

0

Antalya’da çevreci çift silahlı saldırıyla hayatını kaybetti. Çiftin avukatı katil zanlısının Ali Ulvi Büyüknohutçu’dan para istediğini belirtirken, kapatılan ÇHD Antalya Şube Başkanı, “Mermer ocağının sahibinden şüpheleniliyor” dedi.

Antalya’nın Finike ilçesine bağlı Alacadağ Mahallesi sınırlarındaki Kızılcık Yaylası’ndaki çiftlik evinde yaşayan ve bölgedeki sedir ormanlarında faaliyet yürüten mermer ve taş ocaklarına karşı açtığı davalarla tanınan Ali Ulvi Büyüknohutçu (61) ve Aysin Büyüknohutçu (61) evlerinde öldürülmüş olarak bulundu.

İlk incelemede, Ali Ulvi Büyüknohutçu’nun yakın mesafeden yüz bölgesine av tüfeğiyle tek el, eşinin ise göğüs bölgesine ateş edilerek öldürüldüğü belirlendi.

Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyüknohutçu

Katil zanlısı yakalandı, “Cinayeti para için işledim” dedi

Jandarma istihbarat ekipleri, olayla ilgili yaptığı çalışma sonunda Büyüknohutçu çiftini öldürdüğü iddiasıyla Turunçova Mahallesi’nde oturan Ali Yumaç’ı dün gece gözaltına aldı. Ekipler, olayda kullanıldığı belirtilen av tüfeğini ise bir kuyunun içinde buldu.

Şüpheli Ali Yumaç jandarmaya verdiği ilk ifadesinde işsiz olduğunu, cinayetleri para için işlediğini ve evden yaklaşık 2 bin lira aldığını söyledi.

Suç duyurusunda bulunacaktı

Öldürülen Ali Ulvi Büyüknohutçu’nun avukatı İsmail Tunçbilek, gözaltına alınan kişinin bir süreden beri bölgede dolaştığının belirlendiğini söyledi.

Tunçbilek, şunları söyledi:

“Bölgede yaşıyor, sonradan buraya taşınmış biri ama herkes ‘yabancı’ olarak biliyor. Yangın gecesi Ali Ulvi Büyüknohutçu’yu ‘yangın var’ diye bu kişi uyandırıyor ve 300 lira da para istiyor. Ama Ali bey 100 lira veriyor. Ali bey bana, ‘Bu kişiden şüpheleniyorum, hareketleri beni tedirgin ediyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunalım’ demişti. Konuşmamıza göre dün itibariyle karakola gidip suç duyurusunda bulunacaktık ama eşiyle birlikte ikisi de silahla vurulmuş bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerine göre cinayetin saat 17.00-18.00 gibi işlendiği tahmin ediliyor. Ama bizce sabah saatlerinde olmuş. Çünkü tavuklar salınmamıştı. Ali ağabey her gün tavukları saat 09.00’dan önce salardı. Ayrıca telefon kayıtlarında da saat 09.00’dan sonra hiç görüşme olmamış. Sonrasında ise çocukları WhatsApp üzerinden torununun bir ını gönderiyor. Buna yanıt verilmiş ama tek kelime ‘Şehzadem’ diye yazılmış. Zaten hep ‘Şehzadem’ derdi ve bu yanıtın cinayeti işleyen kişi tarafından verilmiş olabileceğini de tahmin ediyoruz.”

“Mermer ocağının sahibinden şüpheleniliyor”

Kanun Hükmünde Kararname’yle kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya Şube Başkanı Münip Ermiş, Yeşil Gazete’ye konuştu. Ermiş, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Hırsızlık süsü verilerek katledilmişler. Çok şaşkın ve üzgünüz. Açık bir infaz olduğu gözüküyor. Öldürülen çiftin bir hafta önce köpekleri zehirlenmiş. Çiftin yapımına karşı çıktığı mermer ocağının sahibinden şüpheleniliyor.”

(Yeşil Gazete, Sözcü)

You may also like

Comments

Comments are closed.