ManşetYerel

YTÜ öğrencilerinin itirazı var: Hayır, Yıldız külliye olmayacak!

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz onların çıkmasını istiyoruz. Tamamen çıksınlar ve orası tamamıyla Cumhurbaşkanlığı’na ait bir yer haline gelsin.” dediği Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Beşiktaş Kampüsü’nün tahliye süreci hızlandı. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ise, “Yıldız’ı Savunuyoruz” kampanyası başlatarak, “Kampüsümüzün kaderini biz belirleyeceğiz” diyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Beşiktaş Kampüsü’nün ‘Cumhurbaşkanlığı’naait bir yer olmasını istemesi’nin ardından tahliye süreci hızlandı. Üniversitenin genel sekreteri olan Doç. Dr. Yavuz Erişen’in verdiği bilgiye göre Beşiktaş/Yıldız Kampüsü’nde bazı binalar restore edileceği için boşaltılıyor. Bu tarihi binalara YTÜ Rektörlüğü’nün bulunduğu bina ve Çukur Saray da dahil. Bu binalarda bulunan Rektörlük ve birimler ise Davutpaşa Kampüsü’ne taşınacak.

Beşiktaş Kampüsü’nde bulunan Mimarlık, Makina ve Gemi-Makina Fakülteleri de yakın zamanda taşınacak. Fakat bu fakülteler için uygun bina bulunamadığı için yeni çözümler üretilmeye çalışılıyor.

Mimarlık Fakültesi için yine o bölgede yeni bir yer aranırken fakültenin Beşiktaş Balmumcu Mahallesi’ndeki Dikim Evi’ne taşınacağı iddia ediliyor.

YTÜ öğrencileri: Hayır! Yıldız külliye olmayacak!

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, tahliye çalışmalarına hız verilen Beşiktaş Kampüsü’yle ilgili bir açıklama yayımladı. 16 Mayıs’ta Yıldız Ortabahçe’de toplanarak neler yapılabileceğini konuşacak olan öğrenciler, “Hayır, Yıldız külliye olmayacak” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin çağrı metni şöyle:

“Hayır! Yıldız Külliye Olmayacak

“Geçtiğimiz yıllardan itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitemizin Yıldız Kampüsü’nü de kapsayan alan için yeni bir “saray-külliye” istediğine yönelik arzularını dile getiriyordu. Bu konuya dair ilk somut adım, 2 sene önce İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin Yıldız Kampüsü’nden Davutpaşa Kampüsü’ne taşınmasıyla atıldı.

“O dönemde taşınmaya yönelik kullanılan bahane İİBF binasına restorasyon ve güçlendirme yapılacağıydı. Bunun bahane olduğu aradan geçen neredeyse 2 yıla rağmen İİBF’nin Davutpaşa Kampüsü’nde eğitime devam ediyor olması ile anlaşılıyor.

“Şimdiyse yine benzeri bahaneler ile Mimarlık Fakültesi başta olmak üzere fakülte ve idari binaların taşınmasına yönelik bir hamle ile karşı karşıyayız.

“Her şeyden önce bir üniversitenin kimliği ve gelenekleri o üniversitenin eğitim yapısını da belirler. Yıldız Teknik Üniversitesi 1911 yılında bu kampüste kurulmuş ve kurulduğu günden itibarende binlerce mühendis-mimar yetiştirmiştir. Üniversitemiz bugün bir saygınlığa ve kimliğe sahipse tarihiyle kurduğu bağdan kaynaklanmaktadır.

“Burada yok edilmek istenen 1911 yılında ortaya çıkan bilimsel eğitim anlayışıdır. Tıpkı topçu kışlası inatlaşması gibi bugün Yıldız Kampüsü’ne yönelik ısrar da tamamen siyasidir. Bu siyasi hamlenin ise kabul edilmesi beklenemez.

“Kampüsümüzün siyasi inatlaşmaların malzemesi olmasına müsade etmeyeceğiz. Ne Rektörlük ne de Cumhurbaşkanlığı, tarihiyle ve yapısıyla bir üniversiteyi ortaya çıkartan Yıldız Kampüsü’müzün geleceğine yönelik tek başına söz sahibidir. Buraya yönelik verilecek karar Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu, öğrencisi ve akademisyeninin inisiyatifindedir.

“Bu kapsamda kampüsümüze yönelik saldırıya karşı oluşturacağımız yol haritasını belirlemek ve yeni dönemde savunma içerisindeki iş bölümünü yapmak için tüm öğrenci arkadaşlarımızı 16 Mayıs Salı günü saat 16:00’da Yıldız Kampüsü Orta Bahçe’de yapacağımız toplantıya çağırıyoruz.

Kampüsümüzün kaderini biz belirleyeceğiz!”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.