Hafta SonuManşetSpor

Kızlar bu hafta sonu sahada

0

Başladığı günden bu yana dört senede 3000 kadını sahaya çıkaran Kızlar Sahada İstanbul Turnuvası, 5. yılında #iyifutbol temasıyla ile sahalarda. Bu sene seyirci biletlerinden elde edilecek gelirin AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) ve Boğaziçi Üniversitesi’ne bağışlanacağı turnuvanın grup maçları 6-7 Mayıs’ta Boğaziçi üniversitesi Ucaksavar Stadyumu’nda oynanacak. Finaller ise 27-28 Mayıs tarihlerinde.

Her yaştan 100 bin kadını sahaya çıkarmayı kendine dert edinen Kızlar Sahada, Türkiye’nin alanında en yüksek katılımla gerçekleşen ve gelenekselleşmiş ilk özel kadınlar futbol turnuvası. 2013’ten bu yana tunuvalar düzenleyen Kızlar Sahada’nın bu hafta sonu gerçekleşecek turnuvasının adı İstanbul Kupası. Turnuvada Kurumsal ve Takımını Kur Gel isimli iki kategoriden takımlar yarışacak. Kendine özgü bu turnuvada tabi ki ödüllendirilen de tek bir takım değil. En Yaratıcı Pankart, #iyifutbol Taraftar Ödülü, Takım Ruhu İle En Çok İlham Veren Ekip Ödülü turnuvanın orijinal ödüllerinden bazıları.

Önceki yıllarda TOG, AÇEV ve İTÜ için bağış toplanmıştı.

2014’te Kızlar Sahada’nın tüm seyirci gelirleri, sporla topluma katkı yaratmak için Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Hadi Beni Harekete Geçir projesine bağışlandı. Bu gelirle Eyüp Merkez Ortaokulu’ndaki 10-16 yaş arasındaki 700 çocuğumuzun gönüllü gençlerle birlikte sporla tanışmaları sağlanıyor. Çalışmalar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA) aracılığıyla tanıştığımız Eyüp Merkez Ortaokulu’nda, okuldaki spor çalışmalarını arttırmaya gönüllü çocuklarla birlikte yürütülüyor.

2015’te Kızlar Sahada’nın tüm seyirci gelirleri AÇEV’in Baba Destek Projesine aktarıldı. Bu projeyle babalar cinsiyet eşitliği ve diğer tüm konularda çocuklarına nasıl davranmaları ve onlarla nasıl iletişim kurmaları gerektiği konusunda 13 haftalık bir eğitim alıyorlar.

2016’da AÇEV Baba Destek Programı’na destek verildi ve aynı zamanda İTÜ Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi’nin de aracılığıyla İTÜ’lü genç kadınlara da burs imkanı sağlandı.

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.