ManşetTürkiye

Silopi’de evin duvarını yıkarak içeri giren polis panzeri iki çocuğun hayatını kaybetmesine yol açtı

0

Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün gece zırhlı polis panzeri bir evin duvarını yıkarak içeri girdi, yataklarında uyuyan iki çocuk hayatını kaybetti. HDP görgü tanıklarına dayanarak aracı kullanan polisin sarhoş olup olmadığını sordu.

Şırnak’ın Silopi ilçesi Karşıyaka mahallesinde, dün gece, zırhlı polis panzeri belirlenemeyen bir nedenle, bir evin duvarına çarparak içeri girdi.

Duvarını yıkarak girdiği odanın karşı tarafına kadar giden panzer yataklarında uyuyan 7 yaşındaki Muhammet Yıldırım ve 6 yaşındaki Furkan Yıldırım’ın ölümüne neden oldu.

İki kardeşin cenazeleri Silopi Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Otopsinin ardından bugün toprağa verildi.

Kazaya neden olan polis panzerinin MHP İlçe Binası’nı korumakla görevli olduğu belirtildi. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

HDP: Polis sarhoş muydu?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yaptığı açıklamada, çocukların öldürülmesinin normalleştirilmeye çalışıldığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı’na ve valiliğe “görgü tanıklarının iddia ettiği üzere, akrep aracını kullanan polislerin sarhoş olduğu doğru mudur? Bu polisler hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır” diye sordu.

“Polisler tarafından öldürülmüş olan Uğur Kaymaz’dan, Nihat Kazanhan’dan, Tevriz Dora’dan, Berkin Elvan’dan ve ismini sayamayacağımız kadar çok nice çocuktan biliyoruz ki, hiçbir çocuğun öldürülmesi ‘kaza’ ya da ‘kader’ denilerek açıklanamaz, hafifletilemez, normalleştirilemez.

“Bu olayın sorumluları hakkında derhal yasal işlemler başlatılmalı ve kamuoyu vicdanı ile evrensel hukuk kuralları çerçevesinde adalet sağlanmalıdır.”

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.