DünyaManşet

AB Türkiye Raportörü’nden taviz yok: Yeni fasılların açılması kesinlikle söz konusu değil

0

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakereleri sürecinde yeni bir faslın açılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.

AB Türkiye Raportörü Kati Piri, AB’nin üyelik konusunda hiçbir ülkenin şantajına boyun eğmeyeceğini söyledi.

Deutsche Welle’nin haberine göre Die Welt’e konuşan Piri, Türkiye ile yeni fasılların açılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını dile getirerek, “Türkiye gerçekten üyelikle ilgileniyor olsaydı, Ankara’nın bunu göstermesi gerekirdi. AB’ye girmek isteyen, kriterleri yerine getirmek zorunda. Ama Türkiye’de bunu hiç göremiyorum. Bu yüzden müzakerelerin kesilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün, “AB’nin müzakereler için yeni fasıllar açmak dışında bir seçeneği yok. Açmazsanız da güle güle. Sözlerinizi yerine getirmediğiniz, yeni fasıllar açmadığınız sürece sizinle konuşacak bir şeyimiz yok” demişti.

Almanya’ya ‘politika değiştirme’ çağrısı

Piri, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’den de Ankara’ya yönelik politikasını değiştirmesini istedi. Piri şu ifadeleri kullandı:

“Gabriel Türkiye ile üyelik müzakerelerinin kesilmesine direnişiyle, Avrupa Birliği’nin inandırıcılığını tehlikeye sokuyor ve Türk vatandaşlarının anayasa reformuna Hayır diyen yarısının görüşünü hiçe sayıyor.”

Erdoğan, AB üyelik müzakerelerine ilişkin referandumu gündeme getirirken, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkiye’nin yeniden siyasi denetim sürecine alınmasına karar vermişti.

Avrupa Komisyonu ise Türkiye’nin AB kriterlerini yerine getirmesi imkansız hale geldiğini belirterek, Türkiye’nin AB üyeliğinin imkansız hale geldiğini açıklamıştı.

(DW)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.