EkonomiManşet

Fenerbahçe’nin sponsoru Borajet, seferlerine ara verdi: 400 kişi işsiz kalacak

0

Bir süre önce el değiştiren Borajet bugünden itibaren seferlerine ara verdi.

Geçen aralık ayında SBK Holding tarafından satın alınan BoraJet, seferlerine ara vereceğini duyurdu. Satışı yapılan 30 bin kadar bilet, THY’den alınan yeni biletler ile değiştirilecek. 400 kadar çalışan tazminatları ödenerek işten çıkarılacak. Şirkette çalışan personelin bir bölümü ile yollar ayrılırken, çeşitli şirketlere hizmet veren Bora Teknik A.Ş’nin ise faaliyetlerini sürdüreceği öğrenildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada Borajet’in yolcularını THY ve Anadolujet’in taşıyacağını duyurdu. Borajet ile 3 yıllk sponsorluk anlaşması bulunan Fenerbahçe konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada sponsorluğun mevcut durumdan etkilenmeyeceği belirtildi.

Borajet’ten yapılan açıklama şöyle:

“Yurtiçinde ve dışında 80 farklı noktaya hizmet veren Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olan Borajet Havayolları SBK Holding bünyesine devredilmesinin ardından dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul 3. Havalimanı’na çok daha güçlü olarak hizmet verme hazırlığını sürdürmektedir. Borajet Havayolları yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde filosunda aktif olarak bulunan 10 adet uçağın 6’sının teknik arıza ve parça eksikliğinden dolayı uzun süredir yerde kalması sebebiyle oluşan teknik sorunların giderilerek uçulabilir duruma gelmesi uzun süre alacağından dolayı, müşteri mağduriyeti ve ticari itibar göz önüne alınarak filonun yenilenip yeni uçuş rotalarının ve planlamaların yapılması için uçuşlarına geçici bir süre ara vermiştir”

Borajet için SHGM’den de duyuru

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, bölgesel bir havayolu şirketi olan Borajet’in müşteri mağduriyetini önlemek amacıyla bugünden itibaren uçuşlarına ara verdiğini açıklaması üzerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) konuyla ilgili olarak bir duyuru yayınladı.

Duyuruda şöyle denildi:

“Borajet Havayolları uçuşlarını geçici süreyle durdurmuş olup biletli yolcular THY ve Anadolujet tarafından taşınacaktır. Borajet Havayolları filosunda bulunan uçakların teknik sorunlarının giderilmesi ve filonun yenilenmesi amacıyla uçuşlarına geçici bir süre ara vermiştir.”

Borajet Havayollarından 1 Haziran 2017 tarihine kadar uçuşlar için bilet almış olan yolcular, THY ve Anadolujet ile yapılan anlaşma kapsamında seyahatlerini gerçekleştirebileceklerdir. Bu kapsamda Borajet yolcularının THY bürolarına başvurması veya çağrı merkezini aramaları gerekmektedir.

1 Haziran sonrası biletli yolcuların durumu ile ilgili tekrar duyuru yapılacaktır.ÿKamuoyuna saygıyla duyurulur.

30 bin bilet ne olacak?

Gelişme sonrası müşteriler şirketinden internet sitesinde yer alan telefondan çağrı merkezi görevlilerine ulaşamadıklarını belirtiyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre ise satışı yapılan 30 bin kadar biletle ilgili mağduriyet oluşmaması için THY ile görüşüldüğü vurgulandı. Açıklamada müşterilerin bu biletleri THY uçuşlarında kullanılabileceği kaydedildi.

BoraJet uçuşlarının üçüncü havalimanının açılışına kadar yapılmayacağı tahmin ediliyor.

Yüklü borcu var

Ocak ayında devri yapılan Borajet’in yüklü miktarda borcunun bulunduğu iddia ediliyor.

Eski sahibine dava açtılar

Bu arada SBK Holding’in şirketin eski sabihi Yalçın Ayaslı’ya dava açtığı, icra takibi başlattığı öğrenildi.

Personelin yarısı işsiz kalacak

Şirketten alınan bilgiye göre, yolcu uçaklarında pilot, kabin memurlarının yanı sıra genel müdürlükte farklı birimlerdeki 400’e yakın çalışanın iş akdinin feshedilmesi bekleniyor. Çalışanlara tazminatların zamanında ödeneceği bildirilirken bu operasyonun kısa süre içinde gerçekleştirileceği öğrenildi.

“Fenerbahçe ile devam” kararı

BoraJet geçen Ekim ayında Fenerbahçe Spor Kulübü ile de bir sponsorluk anlaşması yapmıştı. Şirketten bir yetkili konu ile ilgili “Fenerbahçe’ye de bu süreçte sıkıntı yaratmadan sponsorluğu sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Fenerbahçe’den açıklama

Sarı-lacivertli kulüp, Avrupa maçlarında forma sponsoru olan firmayla anlaşmasının devam ettiğini ve herhangi bir aksaklığın söz konusu olmadığını açıkladı. Borajet’in uçuşlarına ara verdiğini açıklamasının ardından gözler Fenerbahçe’ye çevrildi. Sarı-lacivertli kulüple sezon başında Avrupa maçlarını kapsayan 3 yıllık forma sponsorluğu anlaşması imzalayan Borajet’in uçuşlarına ara vermesi, Fenerbahçe’yi etkilemeyecek. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, anlaşma şartlarının aynen devam ettiği ve herhangi bir aksaklık ve olumsuzluğun olmadığı ifade edildi.

Bora Teknik AŞ şirketinin ise faaliyetini sürdüreceği öğrenildi. Şirketen konu ile ilgili yapılan açıklamada Bora Teknik A.Ş hizmetlerine kesintisiz olarak devam edecek. Bulunduğu bölgede Emraer ve ATR uçaklarına bakım hizmeti veren şirket yapılacak yatırımlarla servis kapasitesi ve etkinliğini önümüzdeki dönem yeni havaalanı ile geliştirerek devam edecek” denildi.

Şirketin uçakları

Havayolunun filosunda 6’sı yedek parça bekleyen toplam 10 yolcu uçağının yanı sıra iki adet de özel jet bulunuyor. Plana göre, Embraer 190 serisi yolcu uçakları, finansal kiralama şirketlerine iade edilecek. Ancak finansal kiralama şirketleri, bu uçakları borçları ödenip ve uçabilir duruma getirilip teslim edilmesini istiyor. Şirketin iki özel jeti bulunuyor. Bu uçaklardan biri, Türkiye’den ABD’ye doğrudan uçabilen uzun menzilli Bombardier Global Express. Koltuk kapasitesi 14. Filoda ayrıca Hawker 900XP tipi orta sınıfta da bir jet bulunuyor. Toplam 8 koltuklu uçağın menzili 5 bin 463 kilometre. Bu iki uçağın operasyonunun süreceği, böylelikle BoraJet’in uçuş yetkisinin kaybedilmemesi öngörülüyor. Uçak bakım hizmeti veren Borajet Teknik de açık tutulacak bir başka şirket. Bu şirket üzerinden bakımlar tamamlanacak.

(Hürriyet)

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.