ManşetSivil Toplum

Akademi susmuyor

0

OHAL kapsamında çoğu Barış İmzacısı yüzlerce akademisyenin işten atılması üzerine bir çok kurum tarafından başlatılan Akademi Susmuyor etkinlikleri bu hafta da iki etkinlikle devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Mülkiyeliler Birliği İstanbul şubesinde gerçekleşen Sevilay Çelenk ve Canberk Gürer’in konuşmacı olduğu “KHK’ler ve Üniversite Tasfiyesi” konulu oturumun ardından bu hafta Tarih Vakfı ve Mimar Sinan Üniversitesi’nde yapılacak etkinliklerle sürecek.

26 Nisan’da İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde geleneksel Çarşamba  seminelerinin konuğu Bülent Şık olacak.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğretim üyeliği yaparken 22 Kasım 2016’da çıkarılan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Akdeniz üniversitesindeki kamu görevinden Akdeniz üniversitesindeki görevinden uzaklaştırılan barış imzacısı Bülent Şık, Gıda Mühendisi. Doktora konusu çevre dostu analiz yöntemleri geliştirilmesi üzerine olan Şık 2009 yılından itibaren öğretim üyesi olarak Akdeniz Üniversitesi’nde çalışıyordu. Gıdalarda ve sularda katkı maddelerinin ve çeşitli toksik kimyasal maddelerin kalıntılarına dair yazılarına Yeşil Gazete’de sık sık yer verdiğimiz ve görüşlerin başvurduğumuz Bülent Şık “Savaş, Göç ve Ekoloji” başlıklı sunuşunda savaş ve toksik kirlenmeye dair konuşacak.

Tarih Vakfının İstanbul Eminönü’ndeki merkezinde 27 Nisan’da düzenlenecek “Türkiye Sendikal Hareketinin Fay Hatları ve Kırılmalar“ başlıklı toplantısı Olağanüstü Akademi Konferansları serisinde yapılacak. Konuşmacılar Süreyya Algül ve M. Hakan Koçak. Toplantıda Türkiye Sendikal tarihinde  iki kırılma örneği olarak 1947 Sendikacılığı deneyimini ve DİSK’i ortaya çıkartan 1960’ların ortasındaki kırılmanın tartışılması hedefleniyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim elemanı olarak görev yapan Süreyya Algül ve Kocaeli Üniversitesi İİİBF. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Hakan Koçak Barış imzacısı oldukları gerekçesi ile KHK ile üniversitelerinden ihraç edilmişlerdi.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.