Hafta SonuManşet

İstanbul’dan Şanlıurfa’ya masal dolu bir 23 Nisan – Ayşe Pınar Böke

0

Umudumuz yarındır kuşlar uçuracak bizi,umudumuz yarındır güneş kucaklayacak bizi. Siz hiç bir çocuğa umut oldunuz mu? Hiç canınızdan kanınızdan olmayan bir çocuk yolunuzu gözleyip, sizi gördüğünde heyecanla kucağınıza koştu mu?

Biz bu 23 Nisan’da bunu yaşadık.Çocuklar ülkesiniin yeni yol arkadaşı Kızılay Maltepe Şubesi ile Şanlıurfa Sarım Köyü İlkokulu‘na heybemize koyduğumuz sevgi, umut, neşe ve heyecan ile bizi İstanbul’a 1060 km ötede bekleyen bedenleri küçük ama yürekleri kocaman çocuklara doğru yola çıktık.

Bir gün boyunca süren aktivitelerle ruhumuzu şenlendirdik. Şiirler okuduk, şarkılar söyledik, oyunlar oynadık, masallar diyarına yolculuk ettik, birbirimizin hayallerine, gözlerindeki ışığa mutluluğa ortak olduk.

Huzur bulmak için, hayata tutunmak için, yeniden başlamak için, gülmek için nedenler arıyoruz ya hani. Çocukların yüzlerine bakın. Tekrar düşündüğünüzde bundan daha güzel bir neden bulamayacağınızı anlayacaksınız.

 

Demem o ki, bu bayram solan çiçeklerimin yerine yepyen filizler toplamak gibi mesela. Nisan gelince üzerimizden kalkan kara bulutlar ve yeniden içimizi ısıtan güneşin aldığı yer gibi. Kalbim attığı sürece her sabah tekrar doğan ve yeşeren umut gibi bir bayram.

Hayat bitmek tükenmek bilmeyen bir serüven. Hikayenin sonu sende gizli. Yaptıkların ve yapmadıklarında gizli.

Bu yolda yanımızda olan, bize güç katan, emeği, ekmeği, sevgisi, heyecanı, hayali geçen herkes; Var Olun. Nice güzel günler büyütelim, masal olalım hep beraber.

 

Ayşe Pınar Böke

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.