Doğa MücadelesiManşet

Dayko Vakfı’ndan Trakya’da kurulmak istenen termik santrallere karşı yürütmeyi durdurma davası

0

Trakya’da kurulmak istenen termik santrallere açılan davalara bir yenisi daha eklendi. Bölgede çalışma yapan Dayko Vakfı, Trakya’nın doğasını yok etmeye hazırlanan termik santrallere karşı yürütmeyi durdurma talebiyle dava açtı.

Vakıf, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada Trakya’da kurulmak istenen termik santrallerin, tarım topraklarının kirletilmesine, Istrancaların asit yağmurları ile telef olmasına, su havzaların tahrip edilmesine, bölge insanının hastalıklarla boğuşmasına ve binlerce yıl süre gelen bir yaşamın yok edilmesine sebep olacağı vurgulanarak şöyle dendi:

“Anayasal hakkımızı kullanarak Trakya’nın 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği ile Enerji Üretim Alanları oluşturarak Kömürlü Termik Santrallerin kurulmasına karşı Danıştayda dava açtık.”

Trakya’ya termik santrale karşı daha önce de dört meslek odası Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul şubeleri dava açmıştı.

Kömürlü termik santraller için alınan acele kamulaştırma kararına karşı ise Trakya halkı ile Greenpeace’in açtığı bir dava bulunuyor.

 

(KOS Medya)

You may also like

Comments

Comments are closed.