EnerjiManşet

Kömür müzesinin enerji ihtiyacı için güneş tercihi

0

ABD’de Kentucky eyaletinde bulunan Benham’da faaliyet gösteren Kömür Müzesi enerji ihtiyacını güneşten karşılamaya karar verdi.

Müze yönetimi, kararının tesisin eyalette en çok enerji haracayan mekanlardan biri olduğu için böyle bir tasarruf tedbiri aldıklarını söyledi.

1917 yılında ABD Çelik’in alt kuruluşu olan  US Coal & Coke dünyanın en büyük kömür  maden komplekslerinden birini kurdu. Tesis 1970’lerin sonlarına kadar faaliyet gösterdi. 1990’lı yılllarda başlayan restorasyon faaliyetlerinin ardından  müze 1994 yılında açıldı.

Benham’ın eski belediye başkanı 85 yaşındaki Wanda Humphrey madenlerin aktif olduğu dönemde kasaba nüfusunun 3 bine kadar ulaştığını söyledi. Başkan ayrıca 1990’larda artık kimse madenlerde çalışmak istemediği için nüfus binlere kadar düştüğünü de sözlerine ekledi. Benham’da bugün yaklaşık 500 kişi yaşıyor.  Müzenin hem eyalet için bir gelir kanağı yaratabilmesi için hem de yerel halkı  kömürden doğalgaza geçiş konusunda bilinçlendirebilmek için açıldığı belirtiliyor

 

(Gazete Duvar)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.