Doğa MücadelesiManşet

Kıyıköy’de onbinlerce ağacı kesen RES fiması diktiği fidanları da yok etti

0

Kıyıköy Rüzgar Enerji Santrali Projesi kapsamında Güngörmez Ormanları’nda kesilen onbinlerce ağacın yerine yol kenarlarına RES firması tarafından dikilen çam fıstığı fidanları da bir sene içerisinde yok oldu.

Saray Gazetesi’nde yer alan habere göre Güngörmez Ormanlarında Kıyıköy Rüzgar Enerji Santrali Projesi kapsamında RES firması tarafından onbinlerce ağaç kesilmiş, yok edilen 500 yıllık kök sistemine sahip ormanların yerine yol kenarına çam fıstığı fidanları dikilmişti. RES firması tarafından yol kenarlarına ve RES çevrelerine dikilen fidanların büyük bölümü bakımsızlıktan kurumuş durumda.

RES’lere ulaşımı sağlayan yolların kenarlarında bulunan fidanlar ise, yol bakım çalışmaları sırasında ya kopartılmış ya da taş yığınlarının altında kalmış durumda. Ortaya çıkan bu tablo, Istranca Ormanlarını kar hırsıyla talan eden RES firmasının her fırsatta dile getirdiği “Biz ağaç kesiyoruz ama yerine daha fazlasını dikiyoruz” şeklindeki açıklamasının göz boyama dışında bir gerçekliği ifade etmeğini de ortaya çıkarmış durumda.

 

(Saray Gazetesi, Kuzey Ormanları.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.