ManşetTürkiye

Erdoğan “İdam” dedi, Yıldırım’a göre kaybeden yok, Kılıçdaroğlu YSK’yı suçladı, Bahçeli teşekkür etti

0

YSK’nın oylama sürerken “Mühürsüz pusulalar geçerli kabul edilecek” açıklamasıyla üzerine gölge düşen referanduma ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ilk açıklamalarını yaptı. Erdoğan, idam konusunu gündeme getirirken, Yıldırım “Bu oylamanın kaybedeni yok” dedi. Kılıçdaroğlu YSK’ya tepkisini, “Maç içinde kural değiştirilmez” sözüyle dile getirirken, Bahçeli ise Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm evet oyu kullananlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği teklifinin referandumda kabul edilmesiyle ilgili olarak “Şimdi bazı televizyonlarda filan aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış ya, bu neticeyi küçümsemeye gayret edenler var. Boşuna uğraşmayın. Atı alan Üsküdar’ı geçti, haberiniz yok” diye konuştu.

“Bir halk oylaması da idam için yaparız”

Cumhurbaşkanı, idamla ilgili olarak “Yapacağımız ilk iş… (İdam isteriz sesleri) Hemen bu konuyu Başbakan ve Bahçeli ile konuşacağım. Zaten sayın Bahçeli ben desteklerim dedi, sayın Yıldırım da aynı şekilde. Kılıçdaroğlu da destekleyeceğini söylemişti. Eğer gerçekten önüme gelirse ben bunu onaylarım. Desteklemedi, o zaman yapacağımız şey ne? Bir halk oylaması da onun için yaparız.” dedi.

Başbakan: Kaybedeni yok

Başbakan Binali Yıldırım, referandumun sonucunda kaybeden kimsenin olmadığını ifade ederek, “Bizler Türkiye Cumhuriyetinin birinci derece eşit vatandaşlarıyız. Siyasi alandaki rekabet, birlik ve bütünlüğümüzü bozamaz. Vatandaşlarımızın tercihi doğrultusunda geleceği güven içinde inşa edeceğiz. Açıkça söylüyorum bu halk oylamasının kaybedeni yoktur, kazanan Türkiye’dir, kazanan Türk milletidir.” dedi.

Kılıçdaroğlu: Maç yapılırken kural değişmez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı yaptı. Kılıçdaroğlu, “Toplumun en az yüzde 50’si ‘Hayır’ diyor. Bu gerçek önümüzde dururken siyasi kuruma bir görev düşüyor. Anayasayı toplumsal uzlaşı metnine dönüştürmek” dedi.

YSK’nın kararına da değinen Kılıçdaroğlu, “YSK’ya şunu soruyorum. Hiçbir kurum kendisini parlamentonun üstünde göremez. Ama siz oturuyorsunuz bir kişinin itirazı üzerine bunları geçerli sayıyorsunuz. Kendinizi nasıl parlamentodan üstün görüyorsunuz. Maç yapılırken kural değişmez. YSK maçın ortasında kuralları değiştiriyor. YSK bu referanduma gölge düşürmüştür.” diye konuştu.

Bahçeli: Şükranlarımı sunuyorum

MHP Genel Başkanı Bahçeli, halk oylaması sonucuna ilişkin, “Aziz milletimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesine hür iradesiyle onay vermiştir. İnkarı imkansız bir kazanımdır ” dedi.

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sandıktan evet oyunun çıkması için mücadele veren Sayın Cumhurbaşkanı’na, Sayın Başbakan’a, iktidar partisi AKP’ye ve elbette bekamız için evet mührünü vuran Türk milletine şükranlarımı sunuyorum.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.