Doğa MücadelesiManşet

Aliağa halkı asırlık ağaçları söken belediye hakkında suç duyurusunda bulundu

0

Aliağa’da en az 150 yıllık zeytin ağaçlarının belediye tarafından sökülmesi sonrası halk Zeytinli Park’ta basın açıklaması ve kahvaltı düzenledi.

Yol yapılacağı gerekçesiyle Aliağa Belediyesi ekipleri tarafından Zeytinli Park’taki en az 150 yıllık zeytin ağaçları ile birlikte çok sayıda, palmiye, selvi ve çınar ağacının sökülmesi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Sökülen ağaçlar arasında 200-300 yaşında olanlar da vardı.

Dün sabah erkenden çok sayıda iş makinesi ile parka girilip ağaçların sökülmesi üzerine parkta toplanan Aliağalılar basın açıklaması gerçekleştirdi. Devam eden yol çalışmalarını protesto eden Aliağa halkı adına basın açıklamasını gerçekleştiren Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe,“Burada yaşayan insanların bu parkta anıları var. Yedi kuşak öncesinde insanlar burada ağaçların gölgesinde dinlendi. Burada yapılan, bu anıların, sadece bir yol için yok edilmesidir” dedi.

İmar planında yer alan yolun yapımının parkın varlığından daha önemli olmadığını dile getiren Yeşiltepe, “Aliağa gibi bir sanayi kentinde, herkesin kanserden öldüğü bir yerde bizlerin çocuklarımızla dinlenecek bir yeşil alana ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

“Belediye yönetimleri geçici halk kalıcı”

Belediyeleri yönetenlerin gelip geçici olduğuna değinen Yeşiltepe, kalıcı olanın Aliağa halkı olduğunu ve halkın talebinin sağlıklı bir yaşam sürmek olduğunu ifade etti. “Zeytinli Park şu an gençlerin vakit geçirebildiği bir alanken yol yapımından sonra rahatça kullanabileceğimiz bir alan olmaktan çıkacak. Biz Aliağa’yı seviyoruz ve birlikte yaşayabilmek için geleceğimiz için bu parkın yok edilmesini istemiyoruz. Bu park Cumhuriyetin kuruluşunu görmüş bir parktır” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından söz alan vatandaşlardan Hatice Nine de, “Bütün Aliağa halkına bir anneniz olarak diyorum ki yeşil yer bir tek burası var, Allah rızası için burayı kestirmeyin” diyerek tepki gösterdi. Engelli çocuğunu bu parkta gezdirdiğini söyleyen Hatice Nine parkın yok edilmesine izin vermeyelim çağrısında bulundu.

Basın açıklamasının ardından bir grup savcılığa suç duyurusunda bulunurken, bir grup da devam eden yol çalışmasına engel olmak için oturma eylemi başlattı. Oturan halka rağmen çalışmasına devam eden kepçe operatörü tepki çekti ve gerginlik yaşandı.

Bu sabah parkta tekrar toplanan vatandaşlar ve kurum temsilcileri parkta kahvaltı yaptı. Yol çalışması yapılan yerde oturma eylemine başlayan halk, kepçenin çalışmasını engelledi. Halk, Aliağa’nın MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın bölgeye gelmesini talep ediyor.

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.