ManşetYerel

Ağaçlar yol kurbanı: Aliağa Belediyesi, yol çalışmasında 300 yıllık zeytin ağaçlarını kesti!

0

İzmir Aliağa Belediyesi, Zeytinli Park’taki 200-300 yıllık zeytin ağaçlarını yok etti.

Aliağa Belediyesi ekipleri, bu sabah erken saatlerde iş makineleri ile parka girerek, tarihi değerdeki zeytin ağaçları ile birlikte çok sayıda ağacı söktü.

Olayı duyan yurttaşlar, kitle örgütü temsilcileri ve muhtarlar parka gelerek uygulamaya tepki gösterdi. Makinelerin önüne geçerek ve üzerine çıkarak ağaçların kesilmesini engellemeye çalıştılar.

Kültür Mahallesi Muhtarı Muharrem Şen, parkın Aliağa’nın akciğerleri konumunda olduğunu belirterek yol açmak için 200-300 yıllık zeytin ağaçlarının kesildiğini söyledi.

Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe, belediye meclis üyesi iken parkın isim babalığını kendisinin yaptığını belirterek “Bu ağaçlar kimleri görmedi ki. Tarihi bizden daha çok anlatırlar. Parkın içinde ‘Engelsiz Kafe’ var. Buradan yol geçerse engelliler nasıl gelecek kafeye? Ağaçların yerine dükkan dikecekler, kendi yandaşlarına peşkeş çekecekler” dedi.

Çevrede toplanan vatandaşlar da “Aliağalıların akşamları ve hafta sonları gelip piknik yaptığı, nefes aldığı yerler buralar. Çocukların oyun alanı. Yan tarafta zaten yol ver ve ihtiyacı karşılıyor” diyerek ağaçların kesilmesine tepki gösterdi.

(Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.