DoğaManşet

‘Leylek köyü’ Eskikarağaç, Ulusal Kuş Konferansı’na ev sahipliği yapacak

0
TÜRKİYE'NİN AVRUPA LEYLEK KÖYLERİ AĞINA ÜYE TEK TÜRK KÖYÜ OLAN ESKİKARAAĞAÇ'TA BİR BALIKÇI İLE LEYLEĞİN 5 YILLIK DOSTLUĞU LA FONTAİNE MASALLARINI ARATMIYOR. BALIKÇININ TEKNESİNE KONUP ELİNDEN YEMEK YİYEN LEYLEĞİN GÖRÜNTÜSÜ, ZİYARETÇİLERİ HAYRETE DÜŞÜRÜYOR. GÖÇLE GELDİĞİ HALDE ALIŞTIĞI BALIKÇININ TEKNESİNDEN BİR AN BİLE AYRILMAYAN LEYLEK, BALIKÇININ VERDİĞİ BALIKLARI HAVADA KAPIYOR. (ALPER TÜYDEŞ/BURSA-İHA)

Bursa’da ‘Leylek Köyü’ olarak bilinen Eskikarağaç Mahallesi’nde 21-23 Nisan tarihlerinde ‘Ulusal Kuş Konfereansı’ düzenlenecek.

Bursa’nın Karacabey ilçesinin ‘Leylek Köyü’ olarak da bilinen Eskikarağaç Mahallesi, Karacabey Belediyesi ve Doğa Derneği işbirliği ile 21-23 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek 18’inci ‘Ulusal Kuş Konferansı’na ev sahipliği yapacak. Hazırlık çalışmalarının son aşamaya geldiği konferansta konuşmacılar ve katılımcılar, 3 gün boyunca Türkiye doğası ve kuşlar üzerine, sunum ve proje çalışmalarını değerlendirecek.

Yaban hayatı konusunda gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalarla bilinen Doğa Derneği tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenecek Kuş Konferansı, Türkiye’nin Avrupa Leylek Köyleri ağına üye tek köyü olan Eskikaraağaç’ta yapılacak.

Karacabey Belediyesi ve Doğa Derneği işbirliği ile gerçekleştirilmeye hazırlanan 18. Ulusal Kuş Konferansı için hazırlık çalışmalarının son aşamaya geldiği belirtilirken, konferansta konuşmacılar ve katılımcılar, 3 gün boyunca Türkiye’nin doğası ve kuşlar üzerine, sunum ve proje çalışmalarını değerlendirecek.

Konferansa yoğun ilgi bekleniyor

Her yıl farklı bir şehirde düzenlenen konferansa araştırmacılar, akademisyenler, kuş gözlemcileri, yerli ve yabancı doğa bilimcileri ile doğaseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Bu yıl özellikle İstanbul, Bursa ve İzmir hattındaki mevcut konumu itibariyle, önemli bir noktada yapılacak konferansa katılımın yüksek olması beklenirken, bu durumun yurtdışından gelecek katılımcılara da olumlu etki etmesi bekleniyor.

Kuşlar ve doğa üzerine yapılan araştırmalar, projeler ve eğitimlerin verileceği konferansta, ‘Leylek Köyü’ Eskikaraağaç ve Uluabat Gölü üzerine bir sunumda, özellikle leylek konusunda yaptığı araştırmalarla dikkat çeken Franziska Arıcı da yer alırken, son günlerde kayığına konan leyleği beslemesiyle kamuoyunun dikkatlerini üzerine çeken Adem Yılmaz da konuşma yapacak. Bunların yanı sıra, alanında uzman onlarca profesör, eğitmen, yayıncı, gözlemci ve öğrenciler de sunumları ile konferansı zenginleştirecek.

Formu dolduran herkes izleyebilir

Belediyenin yaptığı açıklamada, etkinliğe katılmak isteyenler için dogadernegi.org üzerinden form doldurulması veya ayrıntılı bilgi için Karacabey Belediyesi’ne ulaşılması gerekiyor. Ayrıca, etkinliğe katılım öncesi ilgili formun doldurulması kaydıyla, isteyen herkesin etkinliği takip edebileceği bilgisi de verildi.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.