ManşetTarım-Gıda

Çanakkale Belediyesi’nden atalık tohumların korunması için ‘Tohum Sandığı Projesi’

0

Çanakkale Belediyesi’nin doğal hayatın devamlılığı ve çevre bilincinden hareketle yerli tohumların korunup temin edilebileceği ve gelecek nesillere aktarılabileceği “Tohum Sandığı Projesi”ne yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Çanakkale Travel’da yer alan habere göre Çanakkale Belediyesi, tarihi Emile Vitalis binasının restorasyon çalışmalarını tamamlayarak yaklaşık 3.800 m2 alan üzerindeki Tohum Sandığı Projesini hayata geçiriyor. Proje alanındaki binada toplantı ve teşhir salonu, bahçede tohum takas şenliği yapılabilecek alanlar, 1.400 m2 peyzaj düzenlemesi ve 1.300 m2 tohum yetiştirme ve kurutma alanı bulunuyor.

Proje ile birlikte yerli tohum temini üzerine çalışmalar da başlatıldı. Bugüne kadar yerli börülce, kabak, bamya, mısır, domates, biber, karpuz, bakla, karakılçık gibi pek çok tohum temin edilirken, Tohum Sandığı hayata geçtiğinde bu yörede kullanılan yerli tohumların yaşaması ve genlerin korunması için de bir adım atılmış olacak,

Proje ile birlikte Kazdağlarına da dikkat çekmek amacıyla “Kaz Dağları Çevre Koruma Koordinasyon Merkezi” adıyla çevre konularına ilişkin bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulması da amaçlanıyor.

Tohum Sandığı Projesinin teknik çalışmaları kapsamında ise, Emile Vitalis binasının bahçe alanında sert zemin, sulama tesisatı, aydınlatma çalışmaları bitirilirken,  peyzaj ve üretim alanı çalışmalarında ise sona yaklaşıldığı belirtildi.

 

(Çanakkale Travel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.