ManşetTürkiye

Bunun adı ırkçılık: Halk oyunları yarışmasını kazanan çocuklar Diyarbakırlı olduğu için yuhalandı!

0

Denizli’de gerçekleşen Okul Sporları Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’nın sonunda Diyarbakır Yenişehir Mehmet Akip Ersoy Ortaokulu şampiyon olunca öğrenciler yuhalandı.

Okul Sporları Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Denizli’de gerçekleşti. Diyarbakır’dan kendi imkânlarıyla şampiyonaya katılan 12 ile 14 yaş arası ortaokul öğrencileri birinci seçilince yuhalandılar.

BirGün’den Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre, Denizli’de Gümüşlerde bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada yurt genelinde finale kalmayı başaran 22 ilden 28 takım sahne aldı. Yarışmaya 580 sporcunun yanı sıra sporcu aileleriyle birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Okul Sporları Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda Diyarbakır’da birinci olarak Diyarbakır’ı temsilen Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Yenişehir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu oldu. Bu okulun öğrencileri şampiyonada olağanüstü bir performans göstererek katılan takımlar arasında Türkiye birincisi seçildi. Puanlama esnasında birinciliği açıklandığı andan itibaren spor salonuna gelen seyirciler yaşları 12 ile 14 arasında değişen öğrencileri yuhalamaya ve küfür etmeye başladı. Sahaya inmeye çalışan bazı seyircilerden dolayı Okul Müdürü Ahmet Ateş öğrencilerini soyunma odasına götürmek zorunda kaldı. Okul müdürünün sağduyusu ile linçten kurtarılan öğrenciler sevinçlerini yaşayamadan apar topar Diyarbakır’a dönmek zorunda kaldılar.

‘‘Sevinçlerini yaşayamadan döndüler’’

Yaşananları anlatan isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, “Öğrenciler türlü imkansızlıklarla bu turnuvaya hazırlandı. Kostümleri bile ödünç alınmış durumda. Buna rağmen bu çocuklar burada müthiş bir yetenek ortaya koyarak sıralamada en başta olmayı başardı. Öğrencilerimiz sevinçlerini yaşayamadan memleketlerine dönmek zorunda kaldı” diye konuştu.

(BirGün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.