Ekolojik YaşamManşet

Emek Sineması mücadelesi Roma Bostanı’na konuk oluyor

0

Roma Bostanı’ndan bu Cumartesi (8 Nisan 2017) Emek Sineması mücadelesini anlatan belgesel “Özgürleşen Seyirci:Emek Sineması Mücadelesi” gösterimi gerçekleşiyor.

Bombalara Karşı Sofralar‘ın kuracakları sofralar ile katılacağı ve Roma Bostanı İnsanları ile Emek Bizim İstanbul Bizim aktivistlerinin ortaklaşa düzenledikleri etkinliğe dair yapılan çağrı metnini aynen paylaşıyoruz.

Özgürleşen Seyirci, Roma Bostanı’nda

8 Nisan 17.00’da Roma Bostanı’nda baharı kutlamak, tohumlarımızı paylaşmak ve Özgürleşen Seyirci: Emek Sineması Mücadelesi belgeselini birlikte, açık havada izlemek için toplanıyoruz.

 

Bombalara Karşı Sofralar’da Roma Bostanın’da sofralarını kuracak.

Ve tabii, son bilirkişi raporunu kutlamak için de bir araya geliyoruz.

Bilirkişi heyeti, “”Koruma amaçlı planlama ilkelerine, kamu yararına ve bireysel mülkiyet haklarına aykırı kararlar içermesi nedeniyle Beyoğlu Koruma Amaçlı İmar planlarının hukuka aykırı olduğu” yönünde görüş bildirdi. Rapor, ”yeşil alanın sadece yeşil bir üst doku değil, aynı zamanda toprakla doğrudan bağlantı anlamına geldiği, olası bir afet halinde toplanma alanı olarak açık alanlara ihtiyaç duyulduğu ve bu nedenlerle mevcut yeşil alanlar üzerinde öngörülen her türlü yapılaşma kararının şehircilik ilkeleri ve kamu yararı ile örtüşmediğini” net bir şekilde ifade ediyor.

Ancak şu anda Cihangir’de – ve daha çok bölgede– inşaatlar devam ediyor. Yürütmeyi durdurma kararı hemen verilmeli ve inşaatlar durmalı.

Gözlerimiz, kalplerimiz, emeğimiz, umudumuz ve tohumlarımız yaşam alanlarımızın üstünde olsun…

Bu Cumartesi bekliyoruz.

Sevgiler,”

Facebook etkinlik sayfasına bu link üzerinden erişim mümkün

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.