ManşetTürkiye

Cumhuriyet’e destek vermek isteyen avukatlara polis müdahalesi: Ayağı, burnu kırılanlar var, 8 gözaltı!

0

Cumhuriyet gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan gazete avukatlarının serbest bırakılması için İstanbul Adalet Sarayı içinde oturma eylemi yapan avukatlara polis müdahale etti. Müdahale sonrası 8 avukat gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Erkan Ünüvar, Diren Yeşil, Kemal Aytaç, Özge Serdar, Sevinç Sarıkaya, Kıvanç Kayaoğlu, ve İsmail Anıl Başoğlu bulunuyor.

Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında tutuklanan avukatlar, Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’ün serbest bırakılması talebiyle İstanbul Adalet Sarayı’ndaki Themis heykelinin önünde saat 11.00’de bir araya gelen bazı avukatlar, burada oturma eylemi yaptı. Eyleme HDP’nin hukukçu milletvekilleri Celal Doğan, Filiz Kerestecioğlu ve Garo Paylan da destek verdi.

8 avukat gözaltına alındı

Ellerinde “Savunmaya Özgürlük” dövizleri olan avukatlar bir süre adliye içinde sessiz bir şekilde oturdu. Emniyet yetkilileri avukatlara eylemi sonlandırma çağrısı yaptı. Bir süre emniyet yetkilileri ile görüşen avukatlar eylemlerini saat 13.00’a kadar sürdüreceklerini bildirdi. Polis müdürü avukatlara son kez çağrı yaparak eylemlerini dışarıda devam ettirmelerini söyledi. Bu talebi kabul etmeyen avukatlara, Çevik Kuvvet polisi kalkanlarla müdahale etti.

Müdahale sırasında bazı avukatların yere düştüğü ve yaralandığı öğrenildi. Dışarıya çıkarılan avukatlar
daha sonra birkaç kez daha adliye içine girerek eylemlerini sürdürmeye devam etti. Ancak polis avukatlara yeniden müdahale etti. Çıkan olaylar sonrası 8 avukat gözaltına alındı.

Polisin sert müdahalesi sırasında ayağı kırılan ve gözaltına alınan avukat Erkan Ünüvar

Gözaltına alınanlar arasında yer alan Erkan Ünüvar’ın ayağı kırılırken, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil’in de burnu kırıldı.

ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil’in burnu kırıldı

(T24, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.