DünyaManşet

“Yolsuzluk yapacağım” diyen aday Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 10 oy aldı

0

Sırbistan’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dikkat çekici bir aday oyların yüzde 10’unu toplayarak seçimlerde 3. oldu. 25 yaşındaki komedyen Luka Maksimoviç, seçim vaadi olarak yolsuzluk yapacağını ama diğer siyasetçilerden farklı olarak çaldığı paraları halkla paylaşacağını söylüyordu.

Sırbistan’da pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine parodi yapan 25 yaşındaki Luka Maksimoviç isimli aday, yaklaşık yüzde 10 oy alarak üçüncü oldu. Seçilirse yolsuzluk yapacağını lakin diğer siyasetçilerden farklı olarak çaldığı paraları halkla paylaşacağını söyleyen Maksimoviç, 11 adayın yarıştığı seçimlerde yaklaşık 350 bin oy alarak üçüncü oldu.

Beyaz takım elbisesi ve paçalarının üzerine çektiği yün çoraplarıyla dikkat çeken “Beli” (Beyaz) lakaplı genç komedyen, aralarında Sırbistan’ın eski Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç’in de yer aldığı birçok tecrübeli siyasetçiyi geride bıraktı. Seçim sonrasında basına konuşan Maksimoviç, sonuçlardan memnun olduğunu lakin Sırp halkının uydurma bir şahsiyete bu denli teveccüh göstermesinin alarm verici olduğunu söyledi.

13 Mart tarihi itibarıyla 10 binden fazla imza toplayarak resmen aday olan Maksimoviç, seçim kampanyası boyunca yayınladığı renkli parodiler ve programlarla bölge basınının da ilgisini çekmişti. “Samo Jako” (Hep güçlü) sloganıyla başlattığı seçim kampanyasına bir müzik klibi de çeken Maksimoviç, göreve gelmesinin “yoksulların cevap niteliğindeki şamarı” olacağını söylüyordu.

(Hürriyet)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.