DünyaManşet

Rusya’da patlama: St. Petersburg metrosunda 2 patlama; en az 10 ölü, 20 yaralı!

0

Rusya’nın St. Petersburg kentinde metro istasyonlarından birinde iki ayrı patlama gerçekleştiği belirtiliyor. Patlamalarda en az 10 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Putin, ‘terörizm de dahil’ tüm ihtimallerin değerlendirildiğini açıkladı.

Öğleden sonra 15:00 sularında gerçekleşen patlamayla ilgili TASS ve Reuters haber ajansları patlamada en az 10 kişinin öldüğünü duyururken hayatını kaybedenlerin sayısını ilk olarak 20 olarak açıklayan Sputnik, daha sonra 10 kişinin öldüğü bilgisini geçti.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken polis patlamanın yaşandığı metro istasyonu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Hürriyet gazetesi Moskova Temsilcisi Nerdun Hacıoğlu, saldırının terör saldırısı ihtimali üzerinde durulduğunu belirterek “Güvenlik güçleri terör saldırısı ihtimali üzerinde duruyor” diye konuştu.

Putin: Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz

Rusya Devlet Başkanı Putin’in patlamanın ardından yaptığı ilk açıklamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Putin şunları söyledi:

“St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor. St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor. Patlamanın nedenlerinden bahsetmek için erken. Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz.”

(Sputnik, T24, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.