ManşetTürkiye

Edirne Cezaevi’ndeki açlık grevi sona erdi

0
Abdullah Zeydan ve Selahattin Demirtaş

Edirne F Tipi Cezaevi’nde yapılan açlık grevi bitti. Avukat İbrahim Bilmez, cezaevi yönetiminin sorunların çözüleceğine dair söz verdiğini söyledi. Açıklama yapan Demirtaş ve Zeydan, diğer cezaevlerindeki açlık grevleri bitene kadar kamuoyundan duyarlı olmalarını istedi.

Abdullah Zeydan ve Selahattin Demirtaş

Edirne F Tipi Cezaevi’nde süren ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ın da katıldıklarını açıkladıkları açlık grevi sona erdi.

Edirne Cezaevi’nde insani muamele görme talebi ve hukuk dışı uygulamalara dikkat çekmek amacıyla yapılan açlık grevi bitti. Özgürlükçü Hukukçular Platformu’ndan avukat İbrahim Bilmez, cezaevi yönetiminin sorunların çözülmesi için söz verdiğini söyledi.

Bilmez, “Cezaevi İdaresinin HDP’li vekillerimiz, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı, İnsan Hakları Derneği yetkilileri ile ve son olarak da bizimle yaptığı görüşmeler sonucunda diyalog kanalları açılmış, cezaevi idaresi var olan sorunları çözeceğinin sözünü vermiştir” dedi.

 

(BBC Türkçe, Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.