ManşetTarım-Gıda

Kırsalda yaşayan kadınlara yönelik arıcılık eğitimine rekor katılım

0

Kırsaldaki kadınlara “arıcılık” eğitimi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem onların meslek ve gelir sahibi olmasını sağlıyor hem de bölgedeki bal üretimini destekliyor. Köylerinden çıkamayan kadınlar için özel olarak dizayn edilen “Arı Aracı” sayesinde, arıcılık eğitimi alan kadın sayısı da artış gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi, Yarımada projesiyle 2015 yılında Karaburun’da başlayan arıcılık projesi kapsamında bugüne kadar büyük çoğunluğu kadın olmak üzere 276 üreticiye arıcılık eğitimi verildi.

Karaburun, Urla, Seferihisar, Selçuk, Menderes, Mordoğan, Çeşme, Kemalpaşa Kınık, Bayındır, Beydağ ve Bergama ilçelerindeki eğitimlerin kısa süre içinde Dikili ve Kiraz’da da başlayacağı bildirildi.

117 kursiyerin tamamının kadın olan eğitime, Bayındır’ın Sarıyurt, Kızıloba, Hisarlık, Dernekli, Balcılar ve Kızılcağaç köylerinden katılım oldu. Arıcı kadınlar, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel’in koordinatörlüğünde, 4 tam gün teorik ders ve 1 gün de pratik olmak üzere 5 günlük eğitim aldı. Katılımcı kadınlar, eğitim çalışmaları sırasında polen, propolis, arı sütü ve arı larvası üretimini de öğrendi.

 

(Yerel Gözcü.com, İzmir.bel.tr)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.