Kültür-SanatManşet

Gezi üzerinden Brezilya direnişini anlatan belgesel İstanbul Film Festivali’nde

0

Gezi direnişinin penceresinden 2013’te eşzamanlı gerçekleşen Brezilya direnişini anlatan Aşk Bitti (Acabou o Amor) belgeseli, 36. İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması kapsamında 9 Nisan’da ilk gösterimini yapacak.

Brezilya’da toplu taşıma ücretlerine yapılan zamların ardından başlayan protestoları konu alan ve Brezilya direnişine Gezi direnişinin penceresinden bakan “Aşk Bitti” belgeseli seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Brezilya’daki protestolarda dile getirilen “Aşk Bitti! Burası artık Türkiye olacak!” sloganının peşinden giden belgesel, izleyicileri São Paulo sokaklarına, meydanlarına, işgal evlerine; kısacası direnişin belleğinde yer etmiş mekânlara götürüyor ve farklı yaş, toplumsal cinsiyet grupları ve geçmişlerden gelen eylemcilerle tanıştırıyor.

Belgesel, ilk gösterimini İKSV tarafından düzenlenen 36. İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması kapsamında 9 Nisan’da Beyoğlu Sineması’nda yapacak.

Filmin yönetmeni Mert Kaya’nın 2012 yılında Brezilya’da geçirdiği bir yılın ardından, Türkiye’ye döndüğünde deneyimlediği Gezi Direnişi ışığında Brezilya’ya dönmesinden yola çıkan ve kitlesel fonlama ve gönüllü çalışmalarla hazırlanan belgesel, bu anlamda bağımsız bir yapım olma özelliği taşıyor.

Ekip, “Belgesel izleyiciyi, korkmanın bulaşıcı olduğu bu günlerde, korkmamanın bulaşıcı olduğu o günleri hatırlamaya davet ediyor” diyor.

 

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.