Günün ManşetiHayvan HaklarıManşet

Leylek ve balıkçı dostu bu bahar yine kavuştu

0

Türkiye’nin Avrupa Leylek Köyleri Ağı’na üye tek köyü olan ve baharı leyleklerin göçten dönüşüyle karşılayan Eskikaraağaç köyündeki bir balıkçının leylekle dostluğu, görenleri gülümsetiyor.

Bursa Karacabey’de, Uluabat Gölü kenarındaki köyde yaşayan balıkçı Adem Yılmaz, altı yıldır ilkbaharda buluştuğu leylek dostuyla sonbahara kadar balığa birlikte çıkıyor.

Balıkçının teknesine konup ona eşlik eden leylek, denizin bereketine de ortak oluyor. Adem Yılmaz o gün ne tuttuysa birazını onunla paylaşıyor, elleriyle besliyor.

Acaba seneye de gelecek mi?

Balıkçı Adem Yılmaz, leylek dostunu her sonbahar ya onu bir daha göremezsem kaygısıyla sıcak ülkelere uğurluyor. İlkbaharda da gelişini büyük sevinçle karşılıyor. Köy halkının leylekleri çok sevdiğini ve hayatlarının bir parçası haline getirdiklerini anlatan Adem Yılmaz,

“Balığa her çıktığımda tekneme konar ve ben de ona tuttuğum balıkların birazını veririm. 6 yıldır her sabah birlikte balığa çıkarız. Sonbaharda göç ederken, acaba seneye gelebilecek mi diye içim burkuluyor. İlkbaharda gözümüz yollarda onu bekliyoruz, yolda başına bir şey gelir mi diye endişeleniyoruz. Çok şükür bu yıl da kazasız belasız evine geldi ve yazı bizimle beraber geçirecek. Sonbaharda gittikten sonra 5-6 ay ayrı kalmamıza rağmen beni unutmuyor ve her baharda sadece benim kayığıma konuyor. Yalnız bu yıl diğer arkadaşların kayıklarına da konmaya başladı. Bu köyden ona zarar gelmeyeceğini anladı galiba’ dedi.

Dostlukları film oluyor

Balıkçıyla leyleğin masalları anımsatan dostluğu, Fotoğrafçı Alper Tüydeş tarafından iki yıldır kameraya alınıyor. Alper Tüydeş, “Bir tarafta ağlarına ve ya yakaladığı balıklara zarar veriyor diye leyleklere kötü davranan insanlar varken bir tarafta da bu güzel tabloya sebep olan güzel insanlar var. Temennimiz bu hikayeyi kamuoyunda paylaşarak herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etmek. Çeşitli ekipmanlar kullanarak çekimlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca Adem Amca ve dostu leyleği konu alan bir fotoğraf ile Avrupa Leylek Köyleri Birliği‘nin düzenlediği bir fotoğraf yarışmasına katıldık. Belki Adem Amca’nın hikayesi bu köye uluslararası bir başarı da getirir’ diye konuştu.

 

(Bursa Olay)

You may also like

Comments

Comments are closed.