Ekolojik YaşamManşet

Kozyatağı Kültür Merkezi’nde Su Yaşamdır paneli

0

Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde alanlarında uzman kişilerin katılımları, Ayakizi ve Sürdürülebilirlik Derneği moderatörlüğünde ve Magma Dergisi basın sponsroluğunda 30 Mart Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda”Su Yaşamdır” konulu bir panel ve forum düzenleniyor. 

Çekmeköy Rotary Kulübü tarafından düzenlenecek olan panel ve forumda Türkiye’nin Su Politikası, su sorununun ciddiyeti ve önemi; nehirler, deniz ve kıyılarımızda yaşanan çevresel sorunlar; işyerleri ve konutlarda yapılabilecekler hakkında bilgi paylaşılacak. Forum kısmında ise temsil eden organizasyon, oda ve dernek yetkililerine söz verilirken, katılımcılar da sorularını yöneltebilecek.

Su YaşamdırPanel ve Forumu’nun moderatörlüğünü Ayakizi ve Sürdürülebilirlik Derneği Başkanı Dr. Yaşar Atacık üstlenirken panelist konuşmacılar ise su politikaları, su hakları ve su havzalarında yaşananlar konusunda araştırmaları ile tanınan isimlerden oluşuyor.

Su Politikaları Uzmanı ve İnşaat Mühendisi Dursun Yıldız, su hakkı savunucularından Dr. Akgün İlhan ve Magma Dergisi yazar ve fotoğrafçısı Yönetmen Mert Gökalp SU YAŞAMDIR Panelinin panelistleri olacak.

Su Yaşamdır Panel ve Forumu’nun Basın Sponsorluğu’nu Tamamı Türk fotoğrafçı ve yazarlarınca üretilen konular ile hazırlanan gezegeni ve doğayı esirgeyen, kültürel ve biyolojik çeşitliliğe saygılı yeryüzü dergisi MAGMA üstleniyor.

Ücretsiz düzenlenen panel ve foruma üniversite, su ile ilgili kurum kuruluşlar yanında çeşitli platformlardan çok sayıda katılım bekleniyor.  Etkinliğe Caddebostan, Dragos, Moda, Beylerbeyi ve Zekeriyaköy Rotary Kulüplerinin de destek olacağı kaydedildi.

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.