Ekolojik YaşamManşet

Kardeş Masallar bugün Şanlıurfa Viranşehir’de çocuklarla buluşuyor

0

Hayata Destek Derneği‘nin dört farklı şehirde, toplum merkezlerinde Suriyeli ve Türkiyeli çocukları bir arada masalla buluşturan  ‘Kardeş Masallar Projesi’ bu defa 24 Mart Cuma günü (bugün) saat 15:00’de Şanlıurfa  Viranşehir’deki Viranşehir Hayata Destek Evi’nde mevsimlik tarım işçisi çocuklar için masal sahnesi kuruyor.

 

Deniz Soruklu Evren yürütücülüğünde,  Viranşehir Hayata Destek Evi’ndeki atölyeler ‘Tohum Masalları’ etkinliği ile başladı. İki hafta süren atölye programı, çocukların bedenlerini ve hayal dünyalarını canlandıracak çeşitli egzersizlerin yanı sıra annelerin çocuklarıyla katıldığı, kadınların kendilerini ifade etme, çocuklarıyla farklı zaman geçirme fırsatına eriştiği özel çalışmalar içeriyor.

 

Viranşehir, Türkiye’de hasat döneminde mevsimlik tarım göçüne çıkan aile sayısının en yüksek olduğu bölgelerden biri. Nisan-Mayıs ayları itibariyle aileler evlerini kapatarak göç yoluna çıkmaya başlıyor. Yaklaşık sekiz ay bölgeden bölgeye, karpuzdan pamuğa, biberden fındığa uzanan göç yolculuğu,  aileleriyle birlikte yola çıkan çocukların hem eğitimden uzak kalmalarına hem de tarlada iş gücü olarak kullanılmalarına yol açıyor.

 

Bu döngünün parçası haline gelmiş çocukların Kardeş Masallar atölyelerinde, masalların şifalı diliyle ‘çocuk olma’ özgürlüğüne kavuşmaları hedefleniyor. Dinledikleri masalların açtığı yolda kendi masallarını kurgulayan, masal diyarlarında dilekler tutan çocuklar, psikososyal destek içerikli oyunlara katılarak kendilerini ifade etmenin farklı yollarını öğreniyor.

 

‘Uçurtmamda Masallar’

 

24 Mart Cuma günü düzenlenecek olan Kardeş Masallar kapanış etkinliğinde Viranşehir Hayata Destek Evi’nde masal sahnesi kurulacak. Çocuklar, hayallerini, korkularını, mutluluklarını, kaygılarını içeren, kendi kurguladıkları masalları anlatacak. Ayrıca Mardin Müzesi‘nin desteğiyle düzenlenen uçurtma yapımı atölyesinde, masallarında dile getirdikleri duygu ve dileklerini kendi tasarladıkları uçurtmalara yansıtacaklar.

 

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.