DünyaManşet

Yunanistan’dan AB’ye uyarı: Türkiye’den gelen mülteciler artabilir

0

Yunanistan, mülteci kriziyle mücadelede AB’den daha fazla mali yardım istiyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı, Türkiye’den gelecek mülteci sayısının yeniden artabileceği uyarısında bulundu.

Yunanistan, Avrupa Birliği’ndeki (AB) ortaklarından mülteci kriziyle mücadele için daha fazla yardım istedi. Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Alman gazetesi Die Welt’e yaptığı açıklamada, “Çoğu AB ülkesi bizden çok az mülteci alıyor. İltica işlemleri için bize vaat edilen yardımın da çok azı veriliyor” dedi.

Türkiye’den AB’ye gelen mülteci sayısında artış olabileceği uyarısında bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı, Yunanistan’ın kapasitesinin sınırına geldiğini ve yaz aylarında başlaması muhtemel bir mülteci akınına daha dayanamayacağını belirtti.

AB ile Türkiye arasında imzalanan mülteci anlaşmasında en önemli rol Yunanistan’a düşüyor. Batı Avrupa’ya yönelmek isteyen mültecilerin Yunanistan’da tutularak hukuki durumları inceleniyor ve Yunanistan’dan Türkiye’ye geri gönderiliyor. Geçen yıl anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından Avrupa’ya gelmeye çalışan mültecilerin sayısında önemli düşüş kaydedildi.

 

(Deutsche Welle Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.