ManşetTürkiye

Diyarbakır ve İstanbul’da Newroz kutlamaları: Polisten kaçan bir kişi öldürüldü

0

Newroz, bugün Diyarbakır, İstanbul ve çok sayıda kentte düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. İstanbul Kartal ve Diyarbakır Bağlar’daki mitinglere onbinlerce kişi katılıyor. Diyarbakır’daki miting için oluşturulan güvenlik noktalarında çantasını aratmadığı ve elindeki bıçakla kaçmaya çalıştığı iddia edilen kimliği belirsiz bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü.

Diyarbakır’daki Newroz kutlamasında 5 bin polisle güvenlik önlemi alındığı belirtiliyor. 5 ayrı arama noktasından geçen binlerce kişinin alana yalnızca üzerinde ‘hayır’ anlamına gelen Kürtçe ‘Na’ yazan flamalarla girmesine izin veriliyor.

Kentteki kutlamayı, Halkların Demokratik Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi ve Demokratik Toplum Kongresi organize ediyor.

Saat 11.00’de başlayan kutlamada, HDP’nin grup sözcüsü ve Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir ile görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk’ün konuşma yapması bekleniyor. Etkinliği, 400 yerli ve yabancı gazeteci de takip ediyor.

Bakırköy’e izin çıkmamıştı

İstanbul’daki etkinlik ise, Kartal Meydanı’nda düzenleniyor. Newroz tertip komitesi tarafından Bakırköy’de yapılmak istenen ancak İstanbul Valiliği tarafından izin verilmeyen etkinlik için, dünkü görüşmede Kartal Meydanı için izin çıkmıştı.

İstanbul Newroz’u

 

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ve HDP MYK üyesi Sezai Temelli’nin kkonuşma yapacağı programda, çok sayıda sanatçı sahne alacak.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.