ManşetTürkiye

‘Keşke tehdit işe yarasaydı’: Bahadır Grammeşin’in katiline ‘iyi hâl’ indirimi

0

İstanbul Kadıköy’de kadına yönelik tacizi engellemeye çalışırken olaya karışan bir başka grupla yaşanan kavga sonucunda bıçaklanarak yaşamını yitiren öğretmen Bahadır Grammeşin’in öldürülmesine ilişkin görülen davada karar açıklandı. Grammeşin’in katili Erkan Çınar, ‘iyi hâl’ indiriminden faydalanırken, 3 ayrı suçtan toplam 38 yıl hapis cezası aldı. Katil Çınar’ın avukatı, müvekkilinin Grammeşin’in içinde bulunduğu grubu tehdit ettiğini ifade ederek “Keşke tehdit işe yarasaydı da bir delikanlı rahmet olmasaydı” dedi.

Kartal Anadolu Adliye Sarayı’nda 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 13. duruşmasında Bahadır Grammeşin’i bıçaklayarak öldüren ve 18 yaşındaki Çağrı Konca’yı göğsünden bıçaklayan katil Erkan Çınar, 38 yıl hapse mahkûm edildi. Diğer tutuklu sanıklar Yahya Burak Ataç ile Murat Topraktepe 12 yıl 2 ay, Cemal Diri ile Mert Nikelay 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bahadır Grammeşin

Duruşmanın bitiminde mahkeme salonunun kapısında olaylar çıktı. Polis ve özel güvenlik görevlileri, Grammeşin’in yakınlarına sert müdahalede bulundu. Biber gazı, gaz bombası ve copların kullanıldığı müdahalede 2o’ye yakın kişi yaralanırken, gözaltına alınan olmadı.

Katilin avukatı: Keşke tehdit işe yarasaydı

Duruşmada, Bahadır Grammeşin’in katili Erkan Çınar’a son sözü soruldu. Çınar, “Bu yaşıma kadar karakol yüzü görmedim. Olayı ayırmaya gitmiştim. Yaptıklarımı şuursuzca yaptım” dedi. Çınar’ın avukatı, müvekkilinin olay sırasında Grammeşin’in de içinde bulunduğu grubu tehdit ettiğini ancak tehdidinin işe yaramadığını belirterek, “Keşke müvekkilimin tehditleri işe yarasaydı da bir delikanlı rahmetli olmasaydı” dedi.

‘İyi hâl’ indirimi

Mahkeme heyeti, Grammeşin’in katili Erkan Çınar’a kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ancak Çınar’ın geçmişi, lehine indirim sebebi sayılarak cezası 25 yıla indirildi. Olay sırasında 18 yaşındaki Çağrı Konca’yı da göğsünden bıçaklayan Çınar’ın kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 12 yıl hapsine karar veren heyet, cezayı yine aynı gerekçeyle 10 yıla, tehdit suçundan 2 yıl 2 ay ve bıçak taşımak suçundan 10 ay hapisle cezalandırıldığını belirtti.

“O hareketi yapacağını bilmiyordum”

12 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Yahya Burak Ataç, son sözünde, “Ben iki tokat attım. Erkan Çınar’ın o hareketi (bıçaklı saldırı) yapacağını bilmiyordum. İyi hâl indirimi uygulanmasını ve tahliyemi talep ediyorum ” dedi.

10 yıl hapis cezasına çarptırılan Mert Nikelay, olay sırasında ayırmak için kavganın yaşandığı bölgeye gittiğini ancak Bahadır Grammeşin’e iki yumruk attığını söyledi. Nikelay, “Böyle bir olay yaşandığı için üzgünüm” diye konuştu.

Gazlı, coplu, plastik mermili müdahale!

Diğer sanıkların da tahliye ve beraat taleplerinin ardından mahkeme heyeti, karar için duruşmaya ara verdi. Kararın açıklanmasının ardından Grammeşin’in yakınları duruşma salonu dışında verilen cezanın az olduğunu belirterek tepki gösterdi. Bu sırada başlayan özel güvenlik ve polis müdahalesi, adliyenin bulunduğu Kartal ilçesinde ara sokaklara kadar devam etti.

Biber gazı, plastik mermi ve cop kullanılan müdahalede 20’ye yakın kişi yaralandı.

İstanbul’da öğretmenlik yapan 31 yaşındaki Bahadır Grammeşin, Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir grubun saldırısıyla hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili dava 11 Şubat 2016’da görülmeye başlamıştı.

(Can Bursalı – Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.