Haber HattıManşetSivil Toplum

Aynalı Geçit’te ‘Belo Monte’ gösterimi ve Su Hakkı paneli

0

Dünya genelinde içilebilir temiz suya erişimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek, içilebilir su varlıklarının korunması konusunda somut adımların atılmasını sağlamak için her yıl 22 Mart “Dünya Su Günü” olarak kutlanıyor. Su Hakkı Kampanyası da Dünya Su Günü kapsamında bu Cumartesi Aynalı Geçitte film gösterimi ve panel düzenliyor.

22 Mart’ın Dünya Su Günü ilan edilmesi üzerinden 23 yıl geçti. Geçen yıllar içinde su sorunu azalmadığı gibi hızla kriz boyutuna doğru ilerledi.  22 Mart’ı bir kutlama günü değil, su krizine dikkat çekecekleri, insani ve ekolojik kaygılara dayanan çözümleri daha gür bir şekilde dile getirecekleri bir mücadele günü olarak gördüklerini belirten Su Hakkı Kampanyası aktivistleri de bu bağlamda 18 Mart Cumartesi günü Beyoğlu’nda bulunan Aynalıgeçit Toplantı Salonu’nda film gösterimi ve panel düzenliyor.

Su Hakkı Kampanyası Dünya Su Günü kapsamında Belo Monte filminin Türkiye’deki ilk gösterimini de organize etmiş olacak.. Hemen ardından ise “Su Hakkı: Daha fazla baraj değil, suyun verimli kullanımı” paneli var.

Ücretsiz olduğu da belirtilen etkinliğin programı şu şekilde.

Tarih: 18 Mart Cumartesi
Saat: 14:00
Yer: Aynalıgeçit Toplantı Salonu
Adres: Meşrutiyet Cad. Avrupa Pasajı Kat 2, Beyoğlu – İstanbul

Panel – Su Hakkı: Daha fazla baraj değil, suyun verimli kullanımı
Saat: 15.00
Konuşmacılar: Nazif Korkmaz (Kandıra Köylüleri)
Akgün İlhan (Su Hakkı Kampanyası)
Kolaylaştırıcı: Nuran Yüce (Su Hakkı Kampanyası)

Facebook etkinlik sayfası için tıklayınız.

 

(Su Hakkı.org)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.